Vad är Pieces of Eight?

Pieces of eight är historiska spanska dollar mynt som präglas i Amerika från slutet av 15: e talet genom 19th century. Av silver, var de i nästan hela världen omlopp i slutet 19th century och lagliga valutan i USA förrän 1857. Den spanska dollarn myntet var värt åtta reales och kan vara fysiskt skuren i åtta bitar, eller "bitar", att göra förändringar-därav gängse namn "Pieces of eight. " Dollarn mynt kan också skäras i kvartal, och "två bitar" blev amerikansk slang för en fjärdedel dollar, eller 25 cent. Den amerikanska dollarn används idag bygger på den spanska dollarn.

Pieces of eight har länge förknippats med pirater, eftersom de hade ett gemensamt mål för de laglösa, eftersom stora mängder skeppades regelbundet från de amerikanska kolonierna till Spanien. Dessutom genomförde de spanska handlarna bitar av åtta till Manila i Filippinerna, en eller två gånger per år för handeln med kinesiska varor. Många pirater blev rik avlyssning av fartyg som transporterar bitar av åtta. Den begravda piratskatt av legenden sägs ofta att ta myntet.

Pieces of eight var populära i USA: s brittiska kolonierna eftersom brittiska valutan var begränsad. Efter Förenta staterna blev självständiga delar av åtta förblev en allmänt använd valuta. Om USA började prägla egna mynt 1792, desto bättre kvalitet spanska dollarn fortfarande den mest populära valutan i landet tills kongressen slutade användas år 1857.

Om de har varit ur bruk i mer än hundra år, bitar av åtta har ett bestående inflytande. Terminologi i samband med bitar av åtta användes för att hänvisa till vissa delar av en dollar i USA till 20th century, förutom kvartalet kallas "två bitar," The Dime var en kort bit, "15 cents" lång bit "och 50 och 75 cent var" fyra bitar "och" sex bitar "respectively. New York Stock Exchange anges aktiekurserna i ett åttondelar av en dollar fram till 1997.

Förutom att vara grunden för valuta-system i ett sådant stort land som USA och Kina, den spanska dollarn var ansvarig för slang som kvarstår på den nuvarande dag. "Two-bit" är fortfarande användas som en beskrivning av något billigt eller värdelös, och många länder, däribland England och Spanien, hänvisa till olika små valörer mynt som "bitar. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.