Vad är Maritime piratkopiering?

Maritime piratkopiering definieras som ett brott begåtts ombord på ett fartyg eller ett luftfartyg, av en person eller grupp av människor som inte är anställd av en statlig enhet. I de mest grundläggande begreppen, består maritima piratkopiering razzior eller invasioner av skepp och båtar med en grupp av brottslingar som kallas pirater. Pirater söka varor och kontanter från sina offer, och de flesta gånger de är beväpnade och farliga. Det finns en lång historia av sjöfart piratkopiering, med vissa delar av världen är riktade mer än andra. Sådana platser som Malacca Strait, vilket är en liten vattensamling nära Sydostasien och Indonesien, samt kustområden utanför Afrikas horn tenderar att vara mål för piratkopiering. Även om de flesta marina piratkopiering incidenter involvera handelsfartyg, har det förekommit fall av angrepp på kryssningsfartyg och vattenskotrar. Genom historien har det funnits perioder som tenderar att ha fler fall av maritima piratkopiering än andra, den mest kända tidsperioden är den guldålder piratkopiering. The Golden Age of Piracy ägde rum från 1650-talet till 1720-talet. Under denna tid fanns det ett antal faktorer som påverkar en ökning av piratattacker. Många män har fått utbildning i europeiska flottor, och senare när det fanns få marinen lediga arbeten, vissa av dem vände sig till alternativa metoder för att tjäna pengar, varav en var piratkopiering. För dessa pirater, visade en ökning inom transporter av värdefullt gods sig vara mycket bekvämt, och många människor som tjänade sitt uppehälle genom att beröva fartyg värdefulla varor. Målet med moderna pirater inte har förändrats mycket sedan Golden Age av piratkopiering, men metoderna för att ha attackerat fartyg har. Moderna pirater är beväpnade med vapen som RPG-7, en låg kostnad, mycket effektiv Missile Launcher, som kan orsaka stor skada på ett fartyg. Detta är en mycket övertygande vapen, som i många fall tillåter piraterna enkel tillgång till fartyg, eftersom handlarna inte väljer att slå tillbaka.

Kampen maritima piratkopiering är alltid på plats, men uppgiften är inte enkel, på grund av juridiska och strategiska skäl. Piracy lagar kan vara svårt att genomföra på grund av de internationella aspekterna av brottet. I själva verket finns det en fin linje mellan vad några experter anser vara piratkopiering och vad andra anser vara terrorism, och bara det gör sjöfarten piratkopiering en komplicerad fråga.

Oavsett hur människor definierar piratkopiering orsakar handling av kapning och råna fartyg och andra Vattenskoter företag att förlora pengar, och ibland kostar oskyldiga liv också. Maritime piratkopiering, men ofta glamoriseras inom underhållningsindustrin, är i själva verket en komplex internationell brottslighet. Oberoende av den tekniska utvecklingen fortsätter piratkopiering vara en typ av brottslighet som har stått emot tidens tand, och insatserna från flera nationer som vill se det slut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.