Vad är Issue Inramning?

Issue utformning i ett politiskt sammanhang, innebär att presentera en fråga på ett sätt som sannolikt kommer att få mest avtalet från andra. I en medling, är problemet att utforma en helt annan, och omfattar identifiering kärnfrågorna mellan två oense parter, så att frågor och fakta som rör frågor som kan diskuteras och lösas. Diskussion av frågan utformningen kommer att begränsas till dess användning i politiken. I nummer utformningen, ur politisk mening, är språket ofta används som ett sätt att få överensstämmelse i omtvistade frågor. Språkbruk är inriktad på kunskap om publiken, ett begrepp som först utvecklades av den grekiska sofisterna kallade Kairos . Kairos betyder i huvudsak att veta vad som är rätt och riktigt att säga för ett visst koncept och vid en viss tidpunkt. alltså de som anställer fråga utformning huvudsakligen förlitar sig på metoder som utvecklats för ca 2500 år sedan som visar hur man kan effektivt engagera en publik. Två frågor i aktuella utformningen är "Vilka ord kan jag använda som mest sannolikt att påverka en publik och få deras godkännande?" Och "När ska jag inställning i vissa frågor?" I modern tid, frågan framing tenderar innebära en hel del arbete. Innan politiska tal är skrivna, kan fokusgrupper och undersökningar göras för att analysera de mest effektiva strategierna för att hantera en publik. Detta är särskilt fallet med tal i uppmärksammade kampanjer eller stat i unionen adresser i USA.

Problem inramning är säkert inte bara till något politiskt parti. Alla politiska partier använder nyckelord eller fraser, som ibland kallas sound byte, som de hoppas att media kommer att adjungera, vilket säkerställer en fortsatt förstärkning av en uppsättning idéer. Liksom, grupper ägnas åt viktiga frågor anställa ofta frågan inramning. Till exempel, fortsätter debatten om legaliserad abort till raseri. De två sidorna är de som förespråkar "rätten till liv" och de som förespråkar "rätten att välja. " Att vara pro-abort är att innebära en negativ faktor. Stället, de som stödde abort identifierar sig som pro-choice. Många politiker medvetet tillstånd, som gjorde John Kerry, att de är emot abort, men tvekar att ta bort val.

Issue utformning kan också kallas "snurra" en berättelse. När president Bush gav skäl för att invadera Irak, som han inledningsvis frågan utformning som tyder på att syftet med invasionen var att hitta och eliminera massförstörelsevapen. Orden massförstörelsevapen beteckna rädsla. Mot bakgrund av massförstörelsevapen i World Trade Center, frågan inramning lyckats väl. Massförstörelsevapen skulle undvikas, och kriget mot Irak skulle hjälpa detta. Frågan har formulerats som "krig mot terror" när sökningar avslöjat några vapen.

givetvis de som inte stöder det irakiska kriget, inte kalla det "krig mot terrorismen", men är mer säkerligen refererar till det som ett "orättfärdigt krig" eller ett "krig för olja. "Ingen av sidorna spelar helt rättvist med fakta, eftersom det finns många förklaringar och argument både för och mot kriget. Emellertid utarbeta en sådan splittrande fråga gör att man kan driva på politiska mål och påverka den allmänna tänkande.

Issue utformning har mer att göra med effektiva kommunikationsstrategier framkalla önskad respons än fakta. beskrivning av fakta förändrar allt. Det är nästan omöjligt att undvika problemet att utforma, eftersom de flesta har en åsikt, och detta yttrande kommer att påverka ordvalet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.