Vad är Hotel Chelsea?

sade Om dessa väggar kunde tala , aldrig varit så apt som när de appliceras på Hotel Chelsea. Hotel Chelsea är känd världen över, särskilt för konstnärer, författare, musiker och filmskapare. Tillhör 222W 23rd Street, New York, det har beskrivits som den sista utposten för Bohemians.

uppfördes 1884 och var ursprungligen öppnade som ett lägenhetskomplex för familjer, var det den högsta byggnaden i New York tiden. Det öppnade sina dörrar som Hotell Chelsea 1905. Chelsea verkade ha en magnetisk kraft som väckts i den kreativa och konstigt. Gästlistan invånarna på Hotel Chelsea ser ut som en som är vem av de konstnärliga eliten.

Legendarisk författare är en stapelvara på Hotel Chelsea. Mark Twain, Nelson Algren, William Burroughs, Thomas Wolfe, Dylan Thomas och Arthur Miller har alla haft snäppa på Hotel Chelsea. Många stora litterära verk skrevs där som författare flyttade in och beslutade att stanna, ibland flera år. Hotel Chelsea verkade ha en osynlig dra och var mycket som bidrar till en kreativ atmosfär. Bob Dylan, Janis Joplin, Jimi Hendrix och många fler kom, arbetade, fick naken, tog droger och festade på Chelsea. Den ökända, förmodade mordet på Nancy Spungen av Sid Vicious i rum 100 läggs bara till legendariska mystik av Chelsea. Tydligen av någon anledning, är rum 100 inte längre där.

Under 1960 flyttade Andy Warhol's besättning till Hotel Chelsea, vilket innebär att transvestiter och flamboyant. Det var berättelser om konstnärer betala sin hyra med målningar. Även om det är tveksamt om okända fortfarande kan betala med målningar, behåller hotellet fortfarande sin något går atmosfär. är väggarna på Hotel Chelsea fodrad med konstverk, och konstnären David Combs finns målning i lobbyn flesta dagar. Hotel Chelsea sägs att få fram en gemenskap atmosfär i dess invånare. Det är som om du bor i ett kreativt centrum för världen och historien bara sipprar in i själen. Det har varit många böcker skrivits om Hotel Chelsea. Internet är full av berättelser om förehavanden på och vilda fester som har inträffat där. Alla som någon gång bott där tycks ha ridit hissen med minst en berömd gäst, troligen Ethan Hawke. Under senare år har Hawke varit en regelbunden på hotellet. Han har också regisserat en film som heter Chelsea Walls .

Att bo på Hotel Chelsea är inte missa upplevelse om du besöker New York. Det kan inte ha den största av rummen, men den har atmosfären på något speciellt. Hotel Chelsea är fortfarande hem till författare, skådespelare och konstnärer, och om de kan betala räkningen, den Waifs och förirrar är fortfarande positiv till.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.