Vad är Egress koden?

Egress kod är en del av byggnaden kod avser att se till att bostäderna har massor av utgångar, så att i händelse av en nödsituation, kan människor komma ut snabbt och enkelt. Bostäder byggda före utgång koden trädde i kraft i allmänhet undantagna, även om de är renoverade de kommer att behöva tas upp till koden. Nya bostäder måste följa utgång koden och bygga inspektörer tenderar att vara väldigt noga med att se till att bostäderna uppfyller standarden, eftersom underlåtenhet att följa utgång koden kan vara ödesdigert i en nödsituation. Som en generell regel, enligt villkoren i en utgång kod, måste varje sovrum har ett uttag på utsidan, känd som "ett sätt att utgång", som kan vara ett fönster eller en dörr, genom vilken någon lätt passa. Många regionala utgång koder anges att medel för utgång måste kunna rymma ett helt kitted ut brandman, så att räddningstjänsten snabbt ska kunna komma in en struktur i en brand eller liknande nödsituation. Koden uppdragen oftast en viss minsta storlek för Windows används för utgång, och anger att fönster måste vara låg på golvet så att människor kan komma in och ut enkelt. Förutom sovrum, källare med "beboelig space" ofta måste också ha en metod för ursteg till utsidan. I samtliga fall är målet att säkerställa att de som bor i ett hus är inte instängd i en brand eller till följd av en jordbävning eller liknande katastrof. Om till exempel, sover någon genom ett tidigt skede av en brand, kan det inte vara möjligt att få ut ur huset genom att stänga sovrummet och hitta en dörr, vilket gör det nödvändigt att ha en metod för utgång direkt ut ur sovrummet.

antogs Den utgång som svar på klagomål från akuttjänstpersonal som var oroade att förebygga dödsfall vid nödsituationer. Särskilda kodens krav varierar beroende på region, och det är en bra idé att kontrollera den lokala utgång koden innan ombyggnader eller bygga ett nytt hem för att bekräfta att anordningen uppfyller. Anställda av byggnaden avdelning kan också vara glad att se över kraven utgång koden med människor som ringer för information.

Liksom övriga delar av byggnaden kod, det utgång kod sätter en lägsta standard. Personer som uppfyller denna standard kommer att passera kontrollen, men många förespråkar rekommenderar att man överväga åtgärder som kommer att överskrida normerna i byggnadsordningen för extra säkerhet. Till exempel finns vardagsrum och kök inte är absolut nödvändigt för att möta utgång kod i de flesta regioner, men eftersom människor tillbringar mycket tid i båda dessa rum kan det vara klokt att se till att varje rum har ett utlopp till omgivningen som människor kan använda som en nödutgång.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.