Vad är Bodhi Tree?

Bodhiträd är ett viktigt objekt i buddhistisk ikonografi, men det var heligt för folken i Sydostasien före uppkomsten av buddhismen. Trädet har botaniska namn Ficus religiosa . Enligt buddistisk spelade Bodhiträd en viktig roll i livet för Buddha, som mediterade under Bodhi trädet och fick upplysning. Efter att ha blivit upplysta, reste Buddha hela Asien för att lära andra, grundade bruket av buddhismen. Bodhi träd odlas över hela världen för lycka och som trädgårdsodling accent. I utseende, är en Bodhiträd av måttlig storlek. Trädet har en kort, tjock stam som vanligen når en höjd av cirka sex fot (två meter). Stammen ger en bred baldakin för spridning grenar som ger skugga och skydd för området nedanför trädet. En Bodhiträd också har särskiljningsförmåga hjärtformade blad, som visas i regionala religiös konst. Under torrperioden kommer en Bodhiträd förlorar sina blad.

Enligt buddhistiska lore, var Siddharta Gautama Buddha en man som började sitt liv som en indisk prins. En dag vågade han utanför och såg fyra saker: en eremit, en gammal man, en sjuk person, och en död kropp. Dessa fyra saker kom att kallas de fyra Sevärdheter och ledde Buddha att tro att livet var en cirkel av lidande. Han bestämde sig för att bli asket, överger bekvämligheter i livet hemma, och vänster för att utforska världen och lära.

Under sina resor, fastade Buddha tungt och utför andra metoder som ingår fysiska brister. Han lärde sig också meditation, och använde den inriktning hans kropp och tankar. Han var nära att dö på grund av sin extrema andliga metoder, och beslöt att ta tid att tänka över sitt liv. Platsen han valde för detta var Bodhiträd, och han satt i meditation där tills han fann sanningen. Buddhas val är känt som the Middle Way, en mötesplats mellan extrem askes och tanklösa dagliga livet. i cirka 300 f. Kr. , en buddistisk nunna tog en kapning av trädet till Sri Lanka. Denna skära växte upp i ett träd som fortfarande existerar i Anaradapura, Sri Lanka. Detta träd tros vara den längsta levande träd finns. Sticklingar har transporterats till andra platser runt om i världen, och flera buddhistiska tempel har träd som härstammar från den ursprungliga Bodhiträd. Trots att den ursprungliga Bodhiträd skars ner, planterades en minskning på platsen och det är möjligt att besöka trädet för att offra och meditera.

Innan tillkomsten av buddism, ansågs Bodhiträd heliga, och många myter och traditioner som byggts upp kring den. Det var i samband med kunskap, fertilitet, upplysning och skydd. Den Bodhiträd spelat en roll i många religiösa riter av passage, och är fortfarande planteras i vissa områden för att få lycka och glädje.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.