Vad är Andersonville?

Andersonville är en stad i staten Georgia i den amerikanska södern. Det är en liten stad med en befolkning på cirka 300 och det ligger ca 100 km (60 miles) sydväst om Macon, Georgia. Det är Andersonville är knuten till det inbördeskrig som kommer att hålla denna stad i historieböckerna för evigt. De största konfedererades fånge-of-war lägret var beläget på en tomt nära Andersonville. Fångarna började anlända i februari 1864. I maj, svällde antalet fångar till 12. 000 innan rimlig bostad och försörjning fanns tillgängliga. Lägret utökades med ca 60% till 10,7 hektar (26,5 hektar), men detta var bara en tillfällig lösning. I augusti antalet fångar översteg 32. 000 och den enda tillgängliga skydd var provisoriska tält och grävde gropar i marken.

konfederationen var ont om pengar under inbördeskriget, och det var tydligt genom den ofta bristande mat och förnödenheter på Andersonville. Vattenförsörjningen blev förorenade på grund av intensiv överbelastning. Under sommaren 1864, cirka 1 /3 av de fångar som dog på grund av hunger, sjukdomar och exponering för väder och vind. I början av september, Atlanta () 217 km eller 135 miles från Andersonville ockuperades av Union Soldiers, och många av fångar flyttades från Andersonville till andra läger, de återlämnades senare till Andersonville.

I slutet av inbördeskriget, nästan 50. 000 fångar hölls på Andersonville, och ungefär 1 /4 av dessa dog. Efter kriget, föreståndare för fängelset, var försökte Henry Wirz och hänga, vilket utgjorde den enda krigsförbrytelser utförandet av inbördeskrig. Den begravningsplats på Andersonville har gjorts till en nationell kyrkogård, och innehåller över 13. 000 gravar. 1998 blev Andersonville hem till National Prisoner of War Museum.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.