Hur var Caesar dödas?

Gaius Julius Caesar (från 100 till 44 f. Kr. ), känd som Julius Caesar eller bara Caesar, var en militär och politisk ledare i det antika Rom som senare förklarade sig diktator på livstid ( diktator perpetus ). Han tillbringade mycket tid resa runt i militära kampanjer.

Caesar är en av de mest kända och de viktigaste personerna i världshistorien, och speciellt i forntida historia. I Rom blev han känd för att erövra Gallien (dagens Frankrike), som utvidgade det romerska imperiet till Atlanten, och leda den första romerska invasionen av Storbritannien i 55 f. Kr.

Caesar var väl älskad av vanliga människor som militär och politisk ledare i den romerska republiken. Sedan han blev känd som en allmän tog Caesar politiska makten i en trojka med Crassus och Gnaeus Pompejus Magnus. Being of the Populära (populistiska) politisk tradition, Caesar deemphasized roll i senaten till förmån för populära församlingar för vanliga människor. Detta ledde till olika problem med senaten. När Caesars triumvirat kollapsade, orsakade en politisk kris. Caesar återställde ordningen, och bildade sin egen dominans, genom att marschera mot Rom med sina legioner. Efter att ha vunnit flera engagemang i ett romerskt inbördeskrig, etablerade Caesar själv som diktator-för-livet, mycket till avsmak i senaten. Som Caesar fått mer popularitet och makt började vissa senatorer att rita sin död . Efter moget övervägande gentemot potentiella strategier, inklusive möjligheten att döda Caesar när han var favorit vandringsled beslutade senatorer att sticka honom i mitten av senatens kammare under ett möte. Efter Caesar mördades, spillde senatorer ut på gatorna i glädje. Caesars mordet skedde på den så kallade Ides of March, den 15: e dagen i månaden. Det romerska folket var arg för att en liten grupp av aristokrater hade mördat deras hjälte, och folkliga opinionen vände mot senaten . Caesar's son blev fokus på folkligt stöd i det efterföljande inbördeskriget. Efter ingående av kriget, Caesars son tog makten som diktator, slutar århundraden långa romerska republiken och ersätter den med den monarkiska romerska riket.

Två år efter hans död, var gudsförklarad Caesar i en ceremoni, och formellt läggs till pantheon av romerska gudar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.