Vilken var Summer of Love?

många popkulturen experter vilja påpeka, var 1960-talet ett årtionde av politiska och sociala omvälvningar. En växande del av den yngre befolkningen blev besvikna på konventioner och begränsningar av raka samhället, vilket leder någon att bilda en funktionell subkulturer. The Summer of Love skulle visa sig bli en vattendelare ögonblick för tusentals som hade tagit Dr Timothy Leary råd att "vända på, ratta in och släppa ut. " Andra, däribland de vanliga reklambranschen, kan ha sett dollartecken som faller under Summer of Love.

Även om Summer of Love skedde inte förrän 1967, den böhmiska anda som inspirerat den fanns redan på 1950-talet Beat Generation. Poeter, konstnärer och musiker som redan hade gjort uppror mot det traditionella samhället uppfattade hypocrisies hittades Kindred Spirits i den spirande hippierörelsen i mitten av 1960-talet. I liberala städer som Berkeley och San Francisco, den motkulturella rörelsen vunnit betydande styrka och inflytande. I januari 1967, den första organiserade be-ins och love-ins var organiseras, leds av icke-våldsamma filosofier protest av Mahatma Gandhi och Martin Luther King, JrNär sångaren Scott McKenzie släppte sin sång San Francisco 1967, var rykten om en stor kärlek i under sommarmånaderna grassera. Det var denna nivå av förväntan som fueled sommaren Kärlekens maskiner. Motkulturella ledare i Haight-Ashbury distriktet i San Francisco var särskilt hårt pressade att planera ett evenemang i proportion till Summer of Love hype. Tanken att faktiskt planerar en "spontan" en händelse som en love-in verkade särskilt counter-intuitive. Förhoppningen bland motkulturella publiken var att musiker och andra konstnärer naturligtvis skulle migrera till Haight-Ashbury och andra stora centra subkulturer. Senast våren 1967, även traditionella nyhetsbyråer och strateger marknadsföring hade tagit ett intresse för det föreslagna Summer of Love. De yttre tecknen på hippie kultur var nu införs för den stora massan, mycket till besvikelse för hippies själva.

The Summer of Love inte kan ha varit kommersiell händelse några hade hoppats på, men det hade en effekt på mainstream kultur. TV visar med fokus på en yngre publik började dyka upp. Ämnen gång betraktades som tabu eller kontroversiella äntligen visas på TV och i filmer. Annonsörer sysselsatt många av de visuella och lyriska inslag i subkulturer. Även mainstream Amerika kanske inte har helt anammat hippierörelsen, förutsatt att Summer of Love en positiv titt inuti huvudet på en generation gång fruktade förlorade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.