Vilken var Boston Tea Party?

Den 16 december 1773, en samling Boston medborgare som leds av patrioten Samuel Adams förklädda sig som Mohawk indier och bordade tre brittiska skepp dockade i Boston Harbor på jakt efter importerat te. Dessa män, beväpnade med yxor och Tomahawks, hackade öppna te stammarna de hittade ombord och dumpade nästan 10,000 pounds (ca 4500 kg) av te i hamnen. Denna åtgärd vidtogs av kolonisterna att visa sin distain på Englands försök att monopolisera te marknaden och tvingade kolonisterna att köpa sitt te från det brittiska Ostindiska kompaniet.

Enligt patriot George Hewes, en deltagare i Boston Tea Party arbetade patrioter snabbt som tusentals andra tittade på. "Om ungefär tre timmar från det att vi gick ombord, hade vi alltså brytas och kastas överbord varje te bröstet som finns ombord på fartyget, säger Hewes. Följande dag te återfanns flyter omkring hamnen. Bostonians stigit ombord roddbåtar och oared sig igenom te tvinga den att lösas upp i vattnet, så att inget av det som räddas kunde. The Boston Tea Party är en viktig händelse i USA: s historia eftersom det var det första uppvisning av våld från kolonister och kasta den första rop på självständighet i Boston. England hade redan upphävt många av importskatter på kolonisterna, men behöll te skatten att låta kolonisterna vet att de fortfarande omfattades av brittiskt styre. Efter Tea Party krävde England att Boston regeringen betalar för te, men byborna vägrade. Som ett resultat stängt brittiska styrkor i Boston Harbor för en tid, ytterligare anstiftan rop på självständighet.

The Boston Tea Party Skepp och Museum har erbjudit sina unikt varumärke insikt om Tea Party sedan 1973. Inryms i Brig Beaver, en kopia av ett av de fartyg som deltar i Tea Party, erbjuder museet besökarna en möjlighet att "återuppleva" The Tea Party. The Ship and Museum åtföljs av två nya repliken fartyg, Eleanor och Dartmouth.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.