Vilka var unga turkar?

Young Turks var en otroligt skiftande grupp av turkiska medborgare som gjorde uppror mot ottomanska sultanen Abdülhamid II och hans extremt auktoritär regering i början 20th century. "Journalister är ofta krediteras med att lägga grunden för modernisering av det ottomanska riket, och de spelade en mycket viktig roll i Turkiets historia. Medverkan av de unga turkarna med radikala idéer och revolutionerande förändring är så utbredd att termen ofta används i slang för att hänvisa till grupper av unga och politiskt aktiva personer som agitera för förändring.

Ursprunget till Young Turks ligger år 1889, då en atmosfär av tysta oliktänkande började spridas över hela det ottomanska imperiet, bland studenter och missnöjda medlemmar av militären, i första hand. Efter en kort period av konstitutionell regering från 1876-1878, upphävde sultan den turkiska författningen, orsakar stor oro bland många Ottomanska medborgare. "Journalister började möte i små celler för att tala om inrättandet av en sekulär grundlagen bygger regeringen som ett alternativ till Turkiets nuvarande monarki, och rörelsen spred sig snabbt fram till 1906, då den unge turkarna kom ut i det öppna och började aktivt agitera för förändring.

Två år senare tog ungturkiska revolutionen plats, återställa den turkiska konstitutionen och man att ställa Sultan. The Young Turks inrättades ett antal reformer, av vilka några var väldigt progressiv. 1913 genomfördes en kupp ställe, undantränger ett antal "Old Turks" från makten och förankra den ståndpunkt som "Tre paschorna," tre män som styrde Turkiet fram till slutet av första världskriget.

The ungturkiska revolutionen upprättat en känsla av turkisk nationalism och stolthet. Reformen att den turkiska regeringen och den allmänna opinionen hjälpt Turkiet in 20th Century, och lagt grunden till Mustafa Kemal Ataturk och hans Republiken Turkiet, som reste sig ur askan av det demonterade ottomanska riket efter första världskriget. Den moderna turkiska staten skulle förmodligen vara en helt annan plats om de unga turkarna inte hade lagt fram modet att agera. en

Medan Young Turks säkert som radikala reformer i Turkiet i rörelse, förstörde de också det ottomanska imperiet med dålig utrikespolitiska beslut, med början i det katastrofala valet att gå in första världskriget på sidan av Tyskland. Historiska uppgifter visar också att de tre paschorna var ansvariga för massmord och utvisning på armenier under första världskriget som kom att kallas det armeniska folkmordet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.