Vilka var det White Night Riots?

White Night upploppen två upplopp som ägde rum i staden San Francisco den 21 maj 1979, efter en kontroversiell rättegång dom meddelades. Under upploppen, Civic Center och Castro distrikt båda drabbats av betydande skador, och många gripanden gjordes. I slutändan resulterade White Night Upplopp även i flera civilmål mot San Francisco-polisen från folk som hävdade att de hade missbrukat under upploppen, beskyddare av Elephant Walk baren särskilt hänvisas omfattande maktmissbruk av poliser. de händelser som ledde fram till White Night upplopp inleddes den 27 November, 1978, när en före detta chef vid namn Dan White gick in i stadshuset och sköt Handledare Harvey Milk och borgmästare George Moscone kallblodigt. Under Vita efterföljande rättegången lade försvaret fram den numera ökända Twinkie Defense, de hävdade att vita inte var vid sina sinnen, med sin konsumtion av stora mängder skräpmat under de månader som föregick morden som bevis på en störd mentala tillstånd. The City of San Francisco väntade med stort intresse för domen i målet. Harvey Milk var en av de första öppet homosexuella tjänstemän i USA, och han var älskad medborgare i en stad som länge varit känd för sin öppna attityd till homosexuella. När dom kom tillbaka som dråp snarare än mord, med ett straff på bara sju år, utbröt i staden.

Arga demonstranter samlades på marknaden och Castro Street, hjärtat av Castro, San Francisco's gay . En spontan marsch till Stadshuset började, och trots ansträngningar att lugna ner publiken började man gå vilt i Civic Center distriktet. Bilar sattes i brand, fönstren var trasiga, bränder startade inne Stadshuset, och polisen började att reagera, försöker bryta upp publiken. Flera polisman skadades i den första av White Night Upplopp, Förbereda för ökat våld i andra upplopp. Den andra av de White Night upplopp förekommit i Castro, där folk återsamlades efter en spridning från City Hall. Fortfarande orolig och arg, fortsatte publiken att handla upp, och polisen vadade in i striden. Några av tull och utan uniform polisen kom för att ge stöd, vilket gör det svårt att skilja mellan upprorsmakarna och polis, och arga poliser landade några slag som hämnd för deras sårade medmänniskor från stadshuset upplopp. Några vittnen hävdade att polismannen anlände med aktiv hämnd i åtanke, snarare än enkel folksamlingar, även om San Francisco Police Department är tyst i frågan.

Efter White Night Upplopp, en jury undersökning sammankallades för att avgöra vem som var ansvarig, och flera stora bosättningar för personskador och skador egendom gjordes. Harvey Milk fortfarande en ikon i San Francisco's gay community, liksom en inspirerande siffra för homosexuella politiker i många andra hörn av världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.