Vilka var Carpetbaggers?

sikt LYCKSÖKARE, har förändrats under åren, särskilt sedan 1900. Ursprungligen hänvisade carpetbaggers till en grupp nordbor som flyttade till södern under återuppbyggnadsperioden efter inbördeskriget i USA, som varade från 1865 till 1877. Nedsättande innebörd ordet, carpetbaggers syftade till låga priser, provisoriska bagage efter Civil dagar krig, som var formad från gamla mattor. Ordet LYCKSÖKARE har fast i modern användning för att beteckna någon utomstående som försöker vinna politiska poster eller ekonomisk fördel.

Under sina glansdagar, bildade carpetbaggers en koalition i det republikanska partiet gick med Freedman presidium, som bestod av fria slavar, och Scalawags som var Södra vita. Detta gav dem en viss kontroll över den lagstiftande makten i de södra staterna, och de var mycket framgångsrika i beslag kontroll över södra järnvägen systemet. Den carpetbaggers "Visionen om en ny Syd, som genom utbildning, att öka från sin aska under lovande omfamning industriella kapitalismen.

Många carpetbaggers var Union armén veteraner från medelklassen ursprung. De var på det hela, välutbildade och många hade framträdande positioner i sina tidigare nordliga samhällen såsom advokater, affärsmän och redaktörer tidningen. Carpetbaggers satsat sina besparingar i hyr eller köper planteringar och blev stora markägare, trots att de fördömde det onda på plantagen systemet. Too Many lockades söderut på grund av pressen att förmögenheter kan göras från att höja bomull. På sätt och vis var carpetbaggers som imperialisterna i det tidiga nittonhundratalet som var fast beslutna att "lyfta den vite mannens börda". Det är inte fråga om deras äkta, reformera anda, och många av dem var tidigare abolitionister, missionärer och lärare. Men de var också en mycket arrogant. Carpetbaggers såg sig själva som räddare i söder s förnyelse vars folk de visste, om de var svarta eller vita, saknades i initiativet och självdisciplin. De hade svaret, den enda lösningen för det krigshärjade södra.

Några carpetbaggers var exploaterande och oärlig, och tyvärr, färgas det faktum rykte många som inte var. Ordet LYCKSÖKARE skapar en nedsättande ackord med år efter dess allmänna användning har förändrats. Vissa moderna politiker har anklagats för att vara carpetbaggers, bland annat Hilary Clinton och även Bobby Kennedy när han sprang till senaten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.