Vilka är orsakerna till äktenskapsskillnaden?

Om du funderar på ansökan om äktenskapsskillnad, kanske du undrar om du behöver hitta orsakerna till äktenskapsskillnaden att börja ditt fall. Traditionellt krävdes par bevisa äktenskaplig tjänstefel för att avsluta sitt äktenskap. Detta var känt som "skäl för skilsmässa" eller den rättsliga grunden för varför domstolarna bör möjliggöra en upplösning av äktenskapet. Enligt denna metod skulle "oskyldiga" make få skilsmässa den make som var "skyldig" av förseelser.

Men i dag, endast 35 stater tillåter fortfarande par att få ett fel skilsmässa. I dessa stater, att finna en grund för skilsmässa gör ett par att få sina äktenskap slutade utan den obligatoriska separationen period som ofta krävs för ett något fel skilsmässa. Ibland, den make som befinns vara juridiskt ansvarig för slutet av äktenskapet är också skyldig att förverka en del av de undantagslagar egendom eller betala ett större belopp av underhållsbidrag. Som du kanske tror, äktenskapsbrott är en av de vanligaste orsakerna till äktenskapsskillnaden. Men eftersom domstolarna inte kräver bevis, om Du vill ansöka om att din make är otrogen, är detta också en av de svåraste sätten att få skilsmässa. Om din make vägrar att erkänna hans /hennes sexuella fel, juridiskt bevisa äktenskapsbrott kan vara en lång och utdragen process.

Cruelty är en annan anledning som ofta anges som skäl för skilsmässa. Om din make är fysiskt och /eller känslomässigt missbruka er, domstolarna inser att kvarvarande gift är inte för ditt eget bästa. Om Du vill ansöka om grymhet dina skäl för skilsmässa, kan du bli ombedd att lämna dokumentation av skadorna din make har orsakat eller ring vittnen vittna om hans /hennes bedrägligt beteende.

Andra möjliga grunder för äktenskapsskillnad omfattar nedläggning, förlossning i fängelset, obotlig sinnessjukdom eller fysisk oförmåga. Dessa omständigheter är i allmänhet lättare att bevisa än andra orsaker anges som skäl för skilsmässa, men du måste fortfarande ha en kvalificerad juridisk företrädare som ska göra att dina intressen skyddas under äktenskapsskillnad. Ibland båda makarna begått äktenskapliga tjänstefel som kan användas som grund för skilsmässa. En man som fysiskt övergrepp hans fru är skyldig till djurplågeri, men hans fru är också skyldig till äktenskapsbrott om hon har en affär med en kollega. I detta fall kommer domstolarna använda en doktrin som kallas "jämförande korrekthet" för att avgöra vem som är minst fel på skilsmässan fall.

Naturligtvis domstolar erkänner också att ibland ett äktenskap helt enkelt inte fungerar. När du begär en något fel skilsmässa, har den som väcker talan om äktenskapsskillnad inte att bevisa att hans /hennes make är skyldig till något fel. Allt som krävs är att konstatera att de två parterna inte längre kan klara sig och har beslutat att deras äktenskap inte kan överleva sin oförsonliga skillnader. Inget fel skilsmässor först blev populära på 1970-talet. Dag, de flesta mål om äktenskapsskillnad faller under denna kategori.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.