Vem är Henry David Thoreau?

Henry David Thoreau är vördad av många forskare som ett viktigt bidrag till amerikansk litteratur och amerikansk politisk tanke. Thoreaus mest kända verk kan nämnas hans bok, Walden och hans essä "civil olydnad". Henry David Thoreau verk har refereras av många forskare och ledare i världen genom historien.

Efter examen från Harvard 1837, återvände Henry David Thoreau till sitt hem i Concord där han träffade transcendentalist Ralph Waldo Emerson. Emerson tog honom under sina vingar och introducerade honom till den andra transcendentalist tänkare i tiden. Historien har registrerats den mest populära av transcendentalisterna som Henry David Thoreau, Ralph Waldo Emerson, Margaret Fuller, Nathanial Hawthorne och Bronson Alcott. Thoreaus individualistiska och naturalistiska transcendentala åskådning ledde honom till att leva ett liv på existensminimum i ett litet hem byggde han på Walden Pond, som var på Emersons egendom.

Under sin tid vid Walden, beslutat Henry David Thoreau inte betala sina skatter i protest mot den mexikanska kriget och slaveri. Han sattes i fängelse för en natt. De erfarenheter som drivs honom att hålla ett föredrag om "Rättigheter och skyldigheter privatperson i Relation till regeringen," som Thoreau senare formaterad i en uppsats. Denna uppsats publicerades som "civil olydnad", som har främst hänvisar till Mahatma Gandhi och Martin Luther King, Jr som ett sätt att fredligt protestera. Dessutom publicerade Thoreau en bok om sina två år vid Walden Pond, kallas Walden , em som har betraktats som en amerikansk klassiker som många litterära forskare.

Senare i sitt liv, blev intresserad av Henry David Thoreau i naturhistoria. Han matas hans passion genom att bli lantmätare och skriva om sina observationer. Dessutom var Thoreau en tidig förespråkare av miljö protektionism och conservationism. Han tog tid att åka till New York, Philadelphia och många platser runt de stora sjöarna-området i USA. Han var känd som en amerikansk anhängare av Darwins evolutionsteori och var också en känd vegetarian.

Efter tre års kamp med bronkit ovanpå en livslång olägenheter av tuberkulos, dog Henry David Thoreau vid 44 års ålder. Thoreau, fullt medveten om att slutet var nära, tillbringade sina sista dagar med att skriva och revidera dagboksanteckningar och brev tills han var för svag för att fortsätta. Många av hans opublicerade verk och journalanteckningar publicerades slutligen 1906, långt efter hans död 1862. Det var inte förrän dessa verk har getts ut som moderna författare, ledare och forskare uppmärksammade stil och innehåll av Henry David Thoreau skrifter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.