Vad var slaget vid Shiloh?

Ordet Shiloh betyder "plats för fred", men den 6 och 7 april 1862, blev området runt Silo kyrkan i ett lugnt hörn av Tennessee en plats för krig. En av de blodigaste konflikterna i det amerikanska inbördeskriget rasade där: Slaget vid Shiloh. Confederate generaler A. S. Johnston och P. G. T. Beauregard matchas wits med unionens Generals Ulysses S. Grant, William T. Sherman och Don Carlos Buell. Resultatet blev slaget vid Shiloh, en kamp som först verkade ha några vinnare, men visade sig vara en avgörande punkt i kriget.

Confederate General Johnston visste unionens styrkor kom igenom Tennessee. Efter unionen seger i slaget vid Forts Henry och Donelson, visste han att de skulle vända sig söderut till Mississippi, som, om han ville behålla den position där strategi, kunde han inte tillåta. Turning söderut in Mississippi betydde unionen armén skulle kämpa för Korint, Miss

Korint var ett viktigt fäste. I Korint, de två stora järnvägarna öster om Mississippi River passeras. Den som ansåg att vägkorsning praktiken kontrollerade sydvästra Theater of Operations. Så planerade Johnston att ta på unionens styrkor ungefär 30 miles norr om Korinth, i skogen runt Silo kyrka i Tennessee. Det Silo område abuts Tennessee River. Även om det ibland kallas slaget vid Pittsburgh Landing, slaget vid Silo är den gängse benämningen. Floden var vild i dessa dagar innan dammarna byggdes, men ändå sprang mycket av sin längd genom Alabama, innan den vände norrut genom västra Tennessee och töms i Ohio River i Paducah, Ky Ändå var floden en försvarbar punkt och Johnston plan var att vända unionens styrkor borta från floden, tvingas in i träsken runt låglandet där de kunde förstöras.

en artikel i denna omfattning inte kan täcka alla de detaljer som berörs i slaget vid Shiloh, som omfattade över 100. 000 män, men de viktigaste punkterna kan åtgärdas. De konfedererade angrep i före gryningen timmar av den 6 april 1862. Unionen befälhavare räknat ett anfall var nära förestående, men trodde inte att det Confederate styrkorna skulle börja slaget vid Shiloh på en söndag. Hade fel. De konfedererade rasade ut ur skogen och unionens styrkor fångades med överraskning. Striderna fortsatte ilsket under eftermiddagen, med de konfedererade skjuta unionen stadigt tillbaka norrut tills de slår vad de kallade "ett getingbo. "Denna rad av EU-motstånd vägrade att falla i sju timmar. Området längs det som nu kallas "den sjunkna väg" och 1862 var det ett par meter under marknivån.

Slutligen bröt Confederate tungt artilleri linjen, men de sju tillbringat många timmar på det gav unionen generalerna tid att flytta sina trupper. Johnston hjul började vända, men det var att vända åt fel håll. Hans generaler hade räknat fel där Grant flank faktiskt var, och den Confederate armén göra EU trupperna mot floden, snarare än från den. Också, då general Johnston träffades i benet av en kula, blödde han till döds under ett träd, berövar de konfedererade av sina bästa taktiker och överföra kunskaper i slaget vid Shiloh till General Beauregard som varit i baksätet hela morgonen . vid skymningen den 6 april, den Confederate trupperna hade tagit över EU lägret, och kunde njuta av god tillgång på föda och kaffe där. Emellertid var uttömda de av den långa stridens dag och var medvetna om att förstärkningar från Union General Don Carlos Buell ens då, kom in via Tennessee River. I gryningen på morgonen den 7 april, är nu ger vida överlägsen styrkor attackerade brutalt, överraskande Beauregard, som var ovetande om förstärkningar "ankomst. Genom den kvällen, bestämde han sig tillbaka med sin utmattad trupper, och unionens styrkor var tillbaka i sitt läger vid Shiloh kyrka. Några skärmytslingar förekom här och där, men huvuddelen av Confederate armén marscherade tillbaka till Korinth. Slaget vid Shiloh var över.

Slaget vid Shiloh var så avgörande eftersom det decimerade den Confederate armén och eftersom de konfedererade förlorade kritiska strategiska mark. Syd var inte så många invånare som i norr, och de soldater förlorade inte kunde ersättas lika lätt som den amerikanska armén skulle kunna ersätta den fallna. I oktober 1862 höll EU armén också Korinth, Miss och järnvägar. De konfedererade aldrig återhämtade offensiven i den delen av landet. idag, den Corinth Road är Tennessee 22, en vindlande, tvåfilig landsväg, vars lugna landsbygden ger kurvorna liten antydan om det blodbad som inträffar i dess närhet. Resenären anländer till Shiloh National Military Park ganska plötsligt. Monument från olika stater utströdda i landskapet här, och besökaren kan få en karta på besökarens centrum, se en kort film om slaget och titta runt i bokhandeln. Slagfältet vägen har hållplatser längs vägen.

Unionens soldater stupat i slaget vid Shiloh är begravd i ett Silo National Cemetery, på välklippta skäl, minns med vit sten markörer. Vädret var varmt att April helgen, och konfedererades döda skulle begravas snabbt. Deras massgravar märks på tomter runt slagfältet.

The Tennessee River är större nu, men djupare och lugnare än när general Buell gjorde sin landning med sina trupper. Tyst dröjer överallt, även på Peach Orchard, där hårda strider ägde rum, och på Bloody Pond, där så många soldater från båda sidor badade sina sår, fyllt sina matsalar och dog. Det finns fortfarande en Shiloh kyrkan, och nu passar dess namn, "en plats för fred. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.