Vad var det Star avdelningen?

Star avdelningen var en speciell brittisk domstol som existerade från den 15 till den 17: e århundradena. Domarna i Star kammaren utsågs av monarken, med rådgivare från härskarens skithus rådgivare. Medan Star avdelningen kan ha varit ett effektivt verktyg för rättvisa början var det slutligen användas som ett verktyg av brittiska monarker som kämpade för att behålla kontrollen över landet och det kom att bli ett ämne för kontrovers på grund av sin hemliga förhandlingar och Sammanfattning domar erbjudas utan medling av en jury. Som ett resultat, avskaffades Stjärnkammaren 1641 genom ett parlamentsbeslut.

Termen "Star avdelningen används ofta för att beskriva en mycket förtegen rättsligt förfarande av tvivelaktig laglighet eller brutalt med hänvisning till den roll av Star avdelningen under senare år. I USA i synnerhet, har en del försök med utländska medborgare som anklagas för terroristverksamhet har kallat "Star Chamber förfarande" av människor som anser att dessa prövningar är alltför hemlighetsfullt. var här kända domstol förmodligen uppkallad efter rummet i Westminster Palace där den sammanträdde först, eftersom taket på Star avdelningen sammanträdesrum täcktes en gång tydligen stjärnor. Den skapades av Henry VII, och användes från början som ett verktyg för att snabbt och flexibelt hantera lagöverträdarna. Ansträngningar för Star avdelningen under Tudor-dynastin har ägnat stora tvinga adeln och mäktiga medlemmar i det brittiska samhället att böja sig för lagen. Utan Star avdelningen monarker trodde att de skulle kunna kontrollera landade herrskapet i England, kan skapa ett recept för ett inbördeskrig.

Under Stuarts dock skaffat Star avdelningen en ny roll. Personer dömdes i Star avdelningen för saker som förräderi, sammansvärjning och förtal, och domstolen började användas för att verkställa svåra domar mot personer som var i onåd med monarken. Star Chamber gick från att vara ett verktyg för att ett vapen som används för att åtala någon som vågade ha en annan mening med monarkin, från puritaner till bokhandlarna. Som ett resultat började domstolen att förknippas med missbruk av makt och myndighet.

Avskaffandet av Star avdelning enligt de långa parlamentet var bara en bland ett antal reformer som gjorts i England i hopp om att reformera landet som helhet. Missbruk av Star avdelningen nämndes av parlamentsledamöter som ett av många skäl till att den brittiska monarkin bör avskaffas under det engelska inbördeskriget, som faktiskt gjorde en kort stund lyckas skapa en republik efter verkställandet Charles I av England 1549.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.