Vad var det Rape of Nanjing?

The Rape of Nanjing är en term som används för att beteckna den period av krigstida grymheter som begåtts av japanska styrkor i den kinesiska staden Nanjing i slutet av 1930-talet, närmare bestämt till sex veckor i slutet av 1937 och början av 1938 som hundratusentals kinesiska dödades, ofta ganska brutalt. The Rape of Nanjing eller "Nanjing Incident" som vissa historiker hänvisar eufemism för att det har varit ett ämne för kontrovers och argumentation mellan Kina och Japan sedan slutet av andra världskriget, med några japanska nationalister hävdar att händelsen aldrig inträffat, eller att det var inte lika brutal som den kinesiska hävdade. Denna händelse var tyvärr bara en bland många massa grymheter som begicks under andra världskriget. Du kan också höra det kallas Rape of Nanking med hänvisning till en annan romaniserat stavningen av Nanjing.

På 1930-talet försökte Japan för att ta kontroll över Kina i andra sino-japanska kriget, som en del av en större plan för att ena Asien. I december 1937 hade japanska styrkorna nått Nanjing, som då var huvudstad i Kina. Enligt historiska dokument, begått de japanska styrkorna en rad illdåd längs vägen, mördar civila tillsammans med soldater, sätta eld på hus och slog kinesiska civila. Som trupper närmade Nanjing, blev varnade de för att uppträda lämpligt, men tydligen denna varning hade liten inverkan på de japanska trupperna, som var drivet av rashat, tack vare omfattande propaganda. När trupperna in Nanjing, de inlett en kampanj för terror, mord som uppskattningsvis 200. 000 kinesiska däribland kvinnor, barn och manliga icke-stridande under loppet av sex veckor. Många kinesiska kvinnor våldtogs innan de mördades, med överlevande av händelsen dokumentera att invasionsstyrkorna behandlade våldtäkt, misshandel och mord som en sport, komma med nya och kreativa sätt att döda människor, alltifrån begrava dem levande för bedriver halshuggning tävlingar. Soldaterna satte också eld på stora swaths av staden, plundring hem för något värdefullt eller användbart inne först. En handfull utlänningar beslutat att stanna i Nanjing även efter det att faran blev uppenbart, och dessa individer etablerat en säkerhetszon som japanerna lämnade i stort sett ensam. Enligt deras konton, försökte dessa människor att spara några kinesiska medborgare genom att gömma dem i säkerhetszonen, och ett antal av dessa utländska observatörer skrev om Rape of Nanjing, sända nyhetsinslag och även videofilmer, i fallet med John Magee , en amerikansk missionär. Ett flertal fotografier från Nanjing hålls i nationella arkiv runt om i världen, som intygar att den brutalitet och fasa inblandade. I domstolar hölls efter andra världskriget, den japanska regeringen hölls ansvarig för Nanjing Massacre, som trädde som kallas Rape of Nanjing i Kina populistisk retorik. Den japanska hävdade att deras brutala åtgärder i Nanjing var försvarbart, vilket tyder på att de var neutraliserande kinesiska soldater och få kontroll över situationen. Överlevande vittnade annat sätt, pekar på fakta såsom massgravar fylld med kvinnor och barn som hade händerna bakbundna.

Händelserna den kinesisk-japanska krig har länge varit en källa till friktion mellan Japan och Kina, där båda sidor erkänna någon skuld för krigsförbrytelser som begicks under dessa perioder men drastiskt under betonar omfattningen av dessa brott. I likhet med andra frekvens av de fruktansvärda krigsförbrytelser, är det viktigt att komma ihåg att Japanese people själva inte var personligen ansvarig för våldtäkten av Nanjing, och många håller inte med regeringens officiella ståndpunkt om händelserna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.