Vad var The Globe Theater?

The Globe Theater var en lekstuga byggdes i London 1599, i synnerhet den används för att utföra arbeten av William Shakespeare och teatern företaget The Lord Chamberlain's Men. Den ursprungliga byggnaden förstördes av en brand år 1613, under en föreställning av Shakespeares Henry VIII . Två rekonstruktioner av The Globe Theater har gjorts, den ena i den 17: e århundradet, och en som gjordes 1997, 750 fot (230 m) från den ursprungliga platsen.

James Burbage, en skådespelare i mitten av 16. talet, för en betydande skifte 1576 och byggde en lekstuga kallad The Theatre. När hyresavtalet löpte ut 1598, hyresvärden planerat att riva teatern och hävdade att byggnaden tillhörde honom. Beslutna att fortsätta med sin verksamhet, James Burbage, tillbringade sin son Richard Burbage, och aktörerna i Lord Chamberlain's Men en upptagen några dagar nedmontering teatern strålen med bom och transporterar det till ett lager på stranden av Themsen. I början av 1599, var flottade byggmaterialindustrin över floden och omvandlades till The Globe Theater.

Inga byggplaner finns för den ursprungliga Globe Theater, men forskare har undersökt sin historia i många år, och har en grundläggande förståelse av byggnaden. Det tros ha varit en nästan rund, utomhus amfiteater att bo 3. 000 stamkunder. Sätet består av övre balkonger med bänkar, för mer förmögna beskyddare, och en stående room only grop för dem alltför fattiga för att ge en plats. En 43 m bred (13,1 m) rektangulär steget kallas en "förkläde" förlängd 27 (8,2 m) meter ner i publiken, och tros ha varit ca 5 m (1,5 m) utanför grund. På baksidan av scenen var täckt av ett tak, som kallas "himlen". Scenen och himlen kom utrustade med luckor i golvet, för magiska ingångar och utgångar. En balkong på himmelen användes ofta för musiker, men också kan tjäna som en övre nivå på scenen.

Under 1613 utföra en av Shakespeares sista pjäser Henry VIII , nära kanon misfired, där taket lågor. Består av mestadels timmer, var The Globe destrueras fullständigt i den resulterande branden. En andra Globe Theater byggdes efter år på samma grund, till dess kvarvarande verksamheter det lades ned år 1642 och förstördes 1644.

Byggnadsarbetare upptäckte stiftelser av Globe Theater 1989, uttagning intresse för en korrekt rekonstruktion av teatern. 1993 började byggandet av den nya teatern under ledning av arkitekten Theo Crosby. Med hjälp av forskning av teater historikern John Orrell, byggdes teatern så nära den ursprungliga specifikationen som nuvarande byggnormer och modern bekvämlighet tillåter. Nya lekstuga, som verkar under namnet Shakespeare's Globe Theater, officiellt invigdes 1997 med en uppsättning av Shakespeares Henry V . Eftersom teatern är utomhus, är spelar hålls bara under sommaren och lockar tusentals publiken varje år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.