Vad var Shays "göra uppror?

kriget orsakar skuld i de flesta fall, och efter det amerikanska frihetskriget, de nya USA hade att komma med ett sätt att betala sina skulder till europeiska länder. Ett beslut som lämnade många människor i stora problem var att höja skatter på marken för jordbrukare, och detta skapade enorma svårigheter, i synnerhet mellan jordbrukare och köpmän. Det var orättvisa mellan de skatter som bönderna måste betala och de skatter som köpmännen betalats. Småbrukare i de östra staterna kunde inte uppfylla sina skulder, vilket leder till uppror såsom Shays "Rebellion.

Många av de människor i betydande finansiella problem var män som hade tjänstgjort i armén under frihetskriget. Facing montering skuld, risken för att förlora allt de hade eller fängelse för skuld, bad de Massachusetts lagstiftaren för skuldlättnader. Detta beviljades inte, och i stället stor fattigdom ledde. Män som Daniel Shays organiserat som en följd, och en uppföljning år 1786 var att marschera på gäldenärens domstol och kräva att de slutar affärer.

1787 vad som ofta kallas Shays "göra uppror ägde rum. Shays och hans styrkor, som ibland kallas sig Shaysites och numrerade omkring 1000-1500, attackerade en Armory i Springfield, Massachusetts. Faktiskt tillämpade begreppet Shays "Rebellion till den sista gärningen är felaktig. Alla Shays insatser mellan 1786 och 1787 anses vara den Shays "göra uppror. vad som skedde i attacken mot Springfield Armory var inte lyckad för Shays eller hans män. En milis som styrdes av general Benjamin Lincoln lyckades försvara Armory och skingrade de flesta av Shays "män. Två män hängdes och Shays dömdes till döden, men upproret hade långvariga effekter. Första, den federala regeringen erkänt att Shays hade ett berättigat klagomål och inom ett år från utgången av Shays "Rebellion de hade benådats mest engagerade män, bland Shays. Den andra anledningen att Shays" Uppror är ofta hänvisas som mer än en fotnot i den amerikanska historien är att det bidragit till att forma skrivandet av den amerikanska konstitutionen. 1786 och 1787 var det regeringen använder fortfarande artiklarna i edsförbundets som främsta lagar. Ändå artiklarna i samorganisationen delvis var ansvarig för den drastiska fattigdom och dålig hantering av att fattigdom människor som Daniel Shays. En av de saker mest specifika i dessa artiklar var gränsen för makten i den centrala regeringen. Ökad makt skulle ha kunnat ta itu med några av de frågor som Shays och hans män kämpade.

Hjälp inte komma snart nog för Daniel Shays och för många män av Shays "Rebellion. Även Massachusetts lagstiftaren möjlighet att ändra vissa saker följande år för att erbjuda några skuldlättnader för bönder, dog folk som Daniel Shays utan sådant stöd. Shays "belägenhet och många bönder har gjort ett starkt intryck på grundarna av den amerikanska och slutligen bidragit till att skapa större rättvisa i den amerikanska konstitutionen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.