Vad var Project Mercury?

Project Mercury var en amerikansk regering-finansierat projekt för att få amerikanerna i rymden, som lanserades som ett svar på den eskalerande vapen och rymdkapplöpningen mellan USA och Ryssland i mitten av 20th Century. Det tog drygt tre år att få en människa i rymden från det att projektet grundades 1958, och projektet kostar 1,5 miljoner dollar USA lägger grunden för det amerikanska rymdprogrammet, som slutligen landade den första människan på månen 1969.

1958 tester av den nationella rådgivande kommittén för flygteknik (NACA) anges att bemannade rymdfärder skulle en dag vara möjlig. Förenta staterna grundades Project Mercury för att uppnå detta mål, med tydliga parametrar för att genomföra, förvalta, organisera och slutligen döma programmet. Del av organisationen för Project Mercury innebar verktygsutrustning för NACA, som kom att bli känt som National Aeronautics and Space Administration (NASA). Det fanns tre huvudsakliga mål till Project Mercury: Att sätta en människa i rymden döma förmåga astronauterna att utföra i rymden, och säkert återhämta både astronaut och hantverk. Ett antal riktlinjer för säkerhet har fastställts, och NASA skyndade att beställa ett antal specialiserade kapslar avsedda för bemannade rymdfärder. Termen "kapsel" används inte lätt här: Project Mercury kapslarna var knappt stor nog att passa en astronaut och nödvändig utrustning, och de skulle inte ha varit bekvämt att flyga i.

110 potentiella piloter väljs från flygvapnet, på grundval av deras resultat och allmänna hälsa. Denna siffra winnowed ned till sju slutliga astronauter, med en senare är repad på grund av ohälsa. Männen hade en mycket nära och vänskapliga förhållande, och de kallade sitt eget hantverk, innehåller siffran "sju" i titeln referera till deras vänskap. Den så kallade "Mercury Seven" var inte den första amerikanska djur i rymden, dock. Flera makaker och schimpanser gjort resan först testa säkerhetssystem.

Den 5 maj 1961 blev Alan Shepard den förste amerikan i rymden ombord på Mercury Three , som var känd som "Freedom Seven. " Knappt ett år senare, den 20 februari 1962, John Glenn blev den förste amerikanen i omloppsbana runt jorden, innanför den lilla begränsas av Mercury sex eller sju Friendship. John Kennedy, dåvarande presidenten i USA, var så upphetsad att han meddelade att amerikanerna skulle vara på månen inom de närmaste tio åren, och även om han inte uppleva detta betydelsefulla evenemang, vände han sig vara rätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.