Vad är militär personal?

Militär personal är en term för alla som tjänstgjort i det militära. Begreppet täcker alla grenar av militären, i USA, består av militär personal alla medlemmar i den amerikanska armén, flottan, Marines och Air Force. Officerare och värvade medlemmar både passar sikt, även om det vanligtvis bara gäller människor som för närvarande tjänstgör eller som arbetar för militären, snarare än veteraner.

Hur militär personal välja att delta i de väpnade styrkorna är ofta beroende på strukturen hos landets militära. I Israel, till exempel nästan alla medborgare måste tjäna två år i en gren av militären. Vissa länder, såsom Danmark, Ungern och Sverige, funktion militärer som vanligtvis frivilliga företag, men kommer att väcka en begränsad utkast i krigstid eller under andra särskilda omständigheter. Andra länder, exempelvis USA, Irland, Storbritannien och Indien, lita närvarande helt frivilligt system.

Militär personal tjänstgöra i en mängd olika arbeten och insatser i hela världen. Målet för de flesta militärer är att skydda landets intressen genom många olika sätt. Högutbildade i strid, militär personal är det instrument för krig, men detta är långt ifrån deras enda förmåga eller funktion. Militär personal kan sättas in för fredsbevarande eller humanitära insatser, fungera som rekryterare eller utbildare, tillhandahålla sjukvård, eller arbetar med underrättelsetjänster. I många länder har regeringen i stor utsträckning ansvar för hälsa och välbefinnande för sin militära personal. Eftersom det är av intresse för landet att ha en stark och trogen militär, som tillhandahåller tjänster för att berika livet för militär personal och deras familjer är en viktig del av avtalet mellan en soldat och hans eller hennes land. I utbyte mot sina tjänster, de flesta som tjänar på det militära har rätt till åtminstone vissa hälso-och sjukvård, subventionerade bostäder, tillgång till stipendier och utbildnings-fonder och även hjälpa de övergår till andra yrken när deras tjänst sikt är upp.

Helping betala för högskoleutbildning är en taktik som ofta används för att underlätta rekrytering insatser. I svåra ekonomiska tid, begåvade unga män och kvinnor ibland inte kan betala för college. Genom att tjäna i det militära, kan de få omfattande stipendier eller ens ha undervisning helt av regeringen. I tider av krig, förlorar denna taktik en del av sitt överklagande, som på köpet kan tyckas alltför riskabelt för många.

Även synpunkter på militären och dess åtgärder är olika och en stor källa till konflikt, personer som tjänstgör inom militären är ofta beundras för sitt mod och vilja att avsätta ett civilt liv och ta emot farligt omständighet för det goda i landet. I länder med obligatorisk tjänst, många tycker att det är imponerande att under så många människor väljer att acceptera eventuella död, ofta eländiga omständigheter, och med största sannolikhet fara i ett försök att få sitt hemland och skydda sina vänner och familjer. Oavsett personliga åsikter om de val av militären, många människor är överens om att militär personal inte kan kallas annat än patrioter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.