Vad är historien om fyrverkerier?

historia fyrverkerier är ganska långa, vilket förklarar varför pyroteknik är så nära förknippad med fester och stora evenemang. Under århundradenas lopp har användningen av fyrverkerier expanderat kraftigt, med fyrverkerier visas på parader, bröllop, fester och större helgdagar över hela världen. Majoriteten av fyrverkerier produktionen fortsätter också att bli störst i de regioner där fyrverkerier har gjort historiskt, däribland Kina, Italien och Tyskland. Den imponerande historia av fyrverkeripjäser började runt det första århundradet f. Kr. , då den kinesiska uppfann krutet. Av det 10th århundradet CE, var de kinesiska tillverkar fyrverkerier för kinesiska nyåret och andra högtider, med kex att skrämma bort onda andar och främja välstånd. Tidiga kinesiska fyrverkerier i grunden var smällare, för att göra en högljudd smäll och ett rökmoln, trots att tidiga versioner av raketer dokumenterades av 12-talet.

Marco Polo är allmänt krediteras med att föra fyrverkerier till Europa i 13-talet, och de visade sig vara en stor framgång, tillsammans med många andra länder i östra innovationer. I Italien och Tyskland, flera tillverkare av fyrverkerier började växa fram, försök att replikera noga bevakad krutet formel för att göra sina egna fyrverkerier. Italien gjorde nästa viktiga bidrag till historien om fyrverkerier genom att utveckla självgående antenn skal som kan tvingas fram högt innan exploderade en dramatisk fyrverkeri, denna utveckling ägde rum i 18th century.

Med utveckling av antenn skal, tog historien om fyrverkerier bort, och tillverkarna började slåss för att göra ännu mer genomarbetade och komplexa fyrverkerier som skulle explodera i radikal och färgglada mönster. Fyrverkerier började bli ganska långa, och de featured exotiska färger, mönster och former som var avsedda att fånga tittarna, vilket är långt ifrån de ringa knäckt av det 10th århundradet. I det 20th århundradet, fyrverkerier producenter började oroa föroreningar från fyrverkerier. Många av de kemikalier som skapar levande färger i samband med fyrverkerier är mycket skadliga, och fyrverkerier också generera en hel del föroreningar genom partiell förbränning. Som ett resultat började vissa tillverkare försöker tillverka mer miljövänliga fyrverkerier som skulle generera mindre rök och föroreningar.

Medan historia av fyrverkerier har kommit en ganska lång väg från ande-skrämmande crackers, pyroteknik skärmar fortsätter att förvåna människor över hela världen, och särskiljande popping och ljusa färger i fyrverkerier är nära förknippad med stora festligheter i ögonen på många människor. Fyrverkerier är normalt mycket välbesökt som följd, och företag som specialiserar sig på fyrverkerier kan befalla höga priser för sina tjänster, särskilt på storhelger.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.