Vad är ett diplomatpass?

En diplomatisk pass är ett pass som utfärdas till någon som måste resa internationellt den officiella statliga företag. Diplomatpass är klassiskt ges till diplomater och konsuler när de ställs utomlands, och de kan vara riktade till andra personer inom regeringen och, beroende på omständigheterna. Diplomatpass är oftast en annan färg än andra typer av pass, vilket gör dem mycket lätta att identifiera, svart är en klassisk färg för diplomatpass. Redovisade diplomatpass berättigar inte till någon diplomatisk immunitet.

För att få ett diplomatpass, måste någon ange att han eller hon kommer att resa utomlands om statliga företag, vilket motsvarar en nationell regering i en annan nation. Många nationer fråga diplomatpass och andra särskilda typer pass genom ett bemanningsföretag som är skild från den vanliga utfärdande organet, och dessa pass måste också särskilda ansökningsformulär tillsammans med formulär som bekräftar att innehavaren specifikt behov diplomatpass, snarare än ett vanligt pass eller annan typ av särskilda pass. Om någon är berättigad till ett diplomatpass, hans eller hennes närmaste familj betecknas som bra. När pass har utfärdats, skall innehavare ansöka om diplomatiska visum, även om vissa länder tillåter människor att resa visumfritt med diplomatpass. Generellt sett är visum information när någon får en ny internationell publicera eller uppdrag, och det gör inte ont att bekräfta visum information med ett konsulat eller ambassad. kan Passet endast användas för någon som är tjänsteresor. Om en diplomat vill resa som turist, han eller hon behöver en vanlig turist pass. Några diplomater bära både, som till exempel när någon är utsänd till Saudiarabien, men vill besöka Egypten som turist. I dessa fall är det viktigt att få både pass stämplas vid in-och utpassering med ett diplomatiskt pass, och att se till att stämplarna match upp. Med andra ord kan en person inte tränga in i ett land med ett pass, och avsluta med en annan, eftersom detta kommer att orsaka ett missförhållande i visum register.

Vissa företag påstår sig kunna ge diplomatpass, tillsammans med diplomatisk immunitet, mot en avgift. Dessa affärsföretag är bedrägliga. Folk är bara rätt till ett diplomatiskt pass om de har en officiell statliga företag, och de kommer att få information om hur du får ett diplomatiskt pass om de får ett internationellt uppdrag. Dessutom diplomatpass är ingen avgift pass, och folk borde inte behöva betala för sina diplomatiska pass och visum.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.