Vad är ett Social Security Card?

I USA har de flesta människor behöver för att få ett personnummer, och i beskattningen även barn kan behöva få ett antal inom det första året eller två av liv, så detta nummer kan tjäna som bevis för barnets existens . Folk får detta nummer genom att ansöka om en social trygghet kort. Kortet är en enkel blått papper kort som har namn och personnummer på framsidan och en plats för en signatur. Vid beställning av korten för barn, bör underskrift utrymmet lämnas tomt.

människor söker en social trygghet kort genom en lokal gren av socialförsäkringen, och om den sökande är under 12 år, en person ansökan förväntas. För att underlätta processen, kan folk ladda ner online-formulär från försäkringskassan webbplats. Det finns särskilda krav mot bekräfta identitet, och dessa innehåller vanligtvis begäran att få se ett födelsebevis och id-handling från en stat eller ett körkort. Byrån kan acceptera alternativ.

För barn under 12 år, kunde det enda kravet för att få en social trygghet kort vara ett födelsebevis. Många sjukhus tillåter föräldrar att fylla i rätt kort pappersarbete när ett barn föds, och det finns oftast inget behov av ytterligare handlingar. Olika krav för att få ett kort kan existera om människor är födda någon annanstans och /eller inte är amerikanska medborgare. Det finns ett antal situationer där människor kan komma att krävas för att visa en social trygghet kort. De är särskilt viktigt när de söker jobb, och de gjorde användas på andra sätt. På egen hand, de aren'ta källa till identifikation, och medan man är van att bära omkring på kort som körkort bör socialförsäkringskort endast ske när det är absolut nödvändigt. Många applikationer, såsom lån, behöver inte visa kortet, och endast uppmana folk att lämna sina personnummer. Vad detta innebär för de flesta människor är att när ett kort har mottagits bör det ställas på en säker plats, och de nio-siffriga numret ska memoreras. Bära omkring på kortet är sjuk rekommenderas-om det är oavsiktligt bort eller blir stulen, kan någon annan använda numret för att begå identitetsstöld.

När folk går miste om en social trygghet kort, har hemsidan fått instruktioner för att ersätta den. Om det har blivit stulen, bör detta också noteras när ansökan görs. Kortet är inte det enda sättet för människor att få tillgång till andras personnummer. Eftersom dessa nummer används ofta för att söka jobb, krediter eller bekräfta identifiera, kan de höras och skrivit ner ganska lätt. Det bästa sättet att förebygga detta kan vara att endast ange antalet i säkra miljöer och när det anses nödvändigt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.