Vad är en totalitär regim?

en totalitär regim är en regering som kontrollerar alla aspekter av människornas liv. Människor som lever under en totalitär regim i allmänhet också stödja det, ibland nästan cultishly, tack vare omfattande propaganda uppdrag som syftar till att främja en positiv syn på regeringen. Medborgare är också oftast rädda för att kritisera regeringen, så de får vara frispråkig anhängare att undvika en närmare granskning.

Begreppet "den totalitära regimen i politisk teori uppstod i den 20: e århundradet, och även om det är några exempel av sådana regeringar som föregick the 20th Century, några av de mest utmärkande exempel, som Nazityskland och det fascistiska Italien, datum 1900-talet. Kommunistiska regeringar som de i Kina och Nordkorea är också ibland anklagats för att vara totalitär.

Många notera att det finns tydliga likheter mellan totalitära regimer och auktoritära regeringar. Det viktigaste kännetecknet som skiljer dessa två typer av regeringar är att ett totalitär regim omfattar hela samhället, medan en auktoritär regering är fokuserad enbart på styre. Även om det kan finnas en viss överlappning, så att betraktas som totalitär, regeringen och samhället måste vara nära sammanlänkade, som till exempel i länder där det finns bara ett politiskt parti, och alla hör till den. kan Flera variabler ses i alla totalitära regimer. Den första är strikt statlig kontroll över media, med medierna vanligtvis används som propaganda organ. Kulturella, politiska och konstnärliga uttryck bland folket är dessutom ofta mycket låg, så är tillgången till externa nyhetskällor. Människor som kritiserar regeringen tenderar att försvinna i en totalitär regim och deras familjemedlemmar kan falla under sträng uppsikt. Dessa regeringar också kultivera en känsla av djup hängivenhet till staten, med medborgarna uppmuntras att betrakta staten som är nästan som en förälder. Människor måste in ansökningar före förändring bostäder, med nya jobb, eller gifta sig. De kan också förväntas tjäna staten i viss kapacitet, som sträcker sig från militären till ett arbetsläger, och regeringen har kontroll över tillgången till utbildning, reproduktiva rättigheter, hälsovård och ett antal andra aspekter av livet som många tycker personligt.

Många anser att totalitära regimer är en mycket dålig form av regering, eftersom de kan vara ganska tryckande. Men de är också mycket effektiv, tack vare den extrema nivå av kontroll, och detta är en anledning till sådana system kan montera massiva ekonomiska och militära attacker mot sina grannar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.