Vad är en politisk konsult?

En politisk konsult är en typ av förvaltning konsult som fokuserar på kampanjer för politiker. En politisk konsult kan ses som ett slags reklam verkställande, men istället för att sälja en materiell produkt eller tjänst, är de gehör för tanken om en person som kandidat. Även dessa konsulter finns över hela världen, i USA bestämt en ganska massiv industri har byggts upp kring de politiska samråd. Den politiska konsulten är inte en ny siffra i det amerikanska politiska landskapet. Tidig politisk rådgivare, som president McKinley nära förtrogna Mark Hanna agerade i ungefär samma kapacitet som moderna konsulter. På 1930-talet företaget kampanjer, bildades Inc. genom Whitaker och Baker, enbart fokusera på politiska kampanjer i sin marknadsföring arbete. På 1960-talet, med tillkomsten av massiva TV-kampanjer, växte det arbete som politisk konsult exponentiellt, och människor som Joseph Napolitan började aktivt beskriver sig själva som politiska konsulter.

Med en fortsatt tillväxt inom media i politiska kampanjer , och den allt viktigare roll som meddelandehantering och snurra spelar i hantering kampanjer, är politiskt hört en allt mer och mer integrerad del av kampanjer. Nästan alla politiska kampanjer, från den mest grundläggande kommunfullmäktige kampanj för presidentens kampanjer, anställa minst en politisk konsult, och större kampanjer kan anställa dussin. Även om det är obestridligt att den politiska konsulten är en nödvändig del av en modern kampanj, många människor nivå kritik på den roll särskilt när det blir mer synlig för allmänheten.

Traditionellt politisk konsult med huvuduppgift att enkel marknadsplan aspekter av en kampanj, som ad köper och listigheten annonserna. Under senare år har dock, eftersom fisket har blivit mer fokuserad, är en politisk konsult som kan komma att aktivt delta i crafting budskapet i kampanjen. Tal kommer att drivas genom politisk konsult, och kandidaten kommer sannolikt att borras på Talking Points för att besvara eventuella frågor som kan komma upp i icke-skript händelser. Bearing, som förband, och även kläder kan alla köras genom en politisk konsult, som kan bedöma hur varje liten sak kommer att påverka en kandidat uppfattning i allmänhetens ögon. En av de största kritiken som syftar till politisk konsulter är att fler och fler de ser sig själva som personlig kändisar, och ofta lägga behoven hos deras kunder andra till sina egna behov. Detta har blivit särskilt viktigt som 24-hour news nätverk har vuxit och finner sig behöver politiska experter. En politisk konsult är det självklara valet för att fylla den roll som kommentator, så många konsulter att sluta med jobb att kommentera politik, som många avgift hindrar deras förmåga att betjäna sina kandidater helt. Detta kan också ses i spridningen av boken handlar för politiska konsulter, där kandidat hemligheter kan avslöjas i syfte att bidra till att stärka bokförsäljning.

En annan viktig kritik är att politiska konsulter har ett egenintresse i en viss typ av partipolitiken, där de frodas. Detta uppmuntrar dem att driva kampanjer i en negativ stil, med några uppsättning föredragningslistor. Folk hävdar att de politiska konsulten dynamiska motverkar allmänhetens deltagande, och kritiker etikett systemet ett politiskt insiders dikterar för ett helt parti.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.