Vad är en pågående upplösning?

En fortsatt upplösning (CR) är en nödlösning som syftar till att bevara viktiga offentliga tjänster körs under en mandatperiod arbeten ute anslag räkningar, som formellt utse finansiering till olika organ. Bruket att göra fortsatta resolutioner är ganska vanligt, såsom budgetar kan bli extremt komplicerat och vissa politiska partier har varit kända för att avsiktligt hålla upp budgetförhandlingarna att tvinga en fråga som kan potentiellt hot viktiga offentliga tjänster. Beroende på var du bor, kan du hitta ordet "fortsätter upplösning" i nyheterna en hel del i slutet av din regeringens finanspolitiska år. I USA körs budgeten år mellan den 1 oktober ett år och 30 november nästa år. Andra nationer har olika räkenskapsår, beroende på hur deras budget och regeringar är organiserade. Varje år måste lagstiftaren enas om anslag, handlingar som utser olika mängder av medel till olika myndigheter. Anslag räkningar tillåta myndigheter att spendera sina pengar, utan ett medel räkning, en statlig myndighet inte har några pengar, och det kommer snart att upphöra att gälla.

Anslag räkningar, dock sällan enkla. Lagstiftare käbbla över detaljer, och många försöker smyga älsklingsprojekt till anslag räkningar, vilket drar ut på processen ännu mer. Som ett resultat, är det vanligt i slutet av budgetåret kan nås utan passage av anslag. Det är här en fortsatt resolution kommer in, det ger flera månader för finansiering av viktiga myndigheter. Finansieringen i ständig upplösning oftast liknar det som byrån mottagit under föregående år, vilket gör att organen att hålla igång.

För att ett fortsatt resolution till pass, måste passera båda husen, om lagstiftaren har två kamrar. Statsöverhuvudet måste oftast skriva under den också. Underlåtenhet att vidarebefordra och underteckna en sådan resolution skulle bli katastrofala, eftersom myndigheter ge saker som hälsovård, utbildning, mat frimärken, vägunderhåll, brottsbekämpning, och så vidare. De flesta är överens om att dessa tjänster är avgörande, och ett avbrott i tjänsten kan vända väldigt ful.

Som en följd av konsekvenserna av finansieringen avbrott, de flesta regeringar är i allmänhet villigt att samarbeta om fortsatt resolutioner. År 1995 beslutade det republikanska partiet i USA, under ledning av Newt Gingrich, att inte samarbeta, vilket medförde en temporär avstängning av många myndigheter. I Washington, utbröt kaos som moderaterna försökt förhandla medan extremister skyllde på varandra för situationen. Vissa personer har föreslagit att den republikanska-ledda budgetkaos kan ha bidragit till resultatet av de allmänna valen 1996 i USA, eftersom många väljare var mycket arg över den tillfälliga stängningen i regeringen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.