Vad är en medlare konvention?

En förmedlade konvention förekommer i ett US Presidential konvent där inga nominerade kandidaten har fått de nödvändiga delegaterna beslutat Primärval och Kaukasus för att säkra nomineringen. Om två personer körs i det primära valet är nära bundna i suppleanter enligt valberedningens konvent närmar sig beslut som faktiskt kommer upp i presidentvalet tas ur händerna på folk. Istället är det upp till unpledged delegater (kallas så av det republikanska partiet) eller det demokratiska partiets superdelegates.

Superdelegates eller unpledged delegater är i stort sett samma sak. De är viktiga medlemmar i den demokratiska eller republikanska partiet respektive, som får rösta på sina respektive konventioner. De inkluderar tidigare presidenter, förtroendevalda och höga medlemmar av respektive part. Vanligtvis behöver superdelegates inte har mycket sista ordet i presidentkandidat. Från kandidater som för nomineringen, en klar vinnare kan uppstå långt innan konventet hålls. När kandidaterna träder avtalet i ett dött lopp eller en nära slips, Superdelegat röster är då oerhört viktigt och vem som är nominerad att ställa upp i presidentvalet. Detta kallas en medlare konventionen, eftersom det innebär mycket diskussion, flera röster, politiska linjer, samt vad som kan kallas bakom kulisserna affärer. Eftersom det är viktigt för en part att inställa enad innan en Presidential race, försök att gå isär i en enda riktning är värdefull. När Superdelegat röster delas nästan jämnt, kan detta innebära ett misslyckande för partiet att samlas kring en enda kandidat, vilket kan påverka presidentvalet loppet. Den förmedlade Konventionen är inte en demokratisk process. Faktum är att många hävdar att en medlare konvention direkt controverts att folkviljan. Eftersom folk har delade omröstningen mellan två kandidater, så att företrädarna är nästan lika, båda parter anser att på denna punkt har de rätt att ingripa för att välja den nominerade ordföranden. Men det kan inte förnekas att valet "inte måste baseras på folkomröstning, som kan baseras på valfritt antal avtal som inte behöver offentliggöras.

Den sista medling konvent i USA var 1952, när Demokratiska partiet nominerade Adlai Stevenson, som inte vinner i de allmänna valen. Från 1948 förmedlade konvention som resulterade i den republikanska nomineringen av Thomas Dewey också inte resulterade i en vinst för Dewey. Men detta kan knappast kallas ett mönster, ger intryck av att kandidater valda i en medlare konvention inte kan ha lika bra för en chans att vinna valet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.