Vad är en klass C Misdemeanor?

Som namnet antyder, är en klass C Misdemeanor en typ av förseelse brott, eller ett mindre brott, som anses vara av den amerikanska rättssystemet vara lindrigare än andra brott. Till skillnad från grovt brott handlingar, de flesta misdemeanors är endast bestraffas med böter, och leda till att ingen förlust av medborgerliga rättigheter, exempelvis rätten att rösta eller ansöka om pass.

Även om många länder över hela världen kategorisera brott till grova brott och misdemeanors klassificerar det amerikanska rättssystemet också misdemeanors beroende på vilken typ av brottslighet. Dessa klasser kan variera från land till land, men delas vanligtvis på två till fyra klasser. Kallas i vissa områden som en klass 3 förseelse, ett klass C förseelse är en av de minst allvarliga anklagelser som kan riktas mot en person. Som påpekas i USA: s federala regering, en person som dömts för ett Misdemeanor brott kan sättas i fängelse högst ett år. Om förseelse straff omfattar inlåsning, de enskilda tjäna sin tid i ett fängelse snarare än ett fängelse, vilket vanligtvis är reserverat för brottslingar. I de flesta fall, dock förseelse dömas till villkorlig dom, böter eller samhällstjänst. Påföljderna för en klass C förseelse ofta reduceras ytterligare på grund av den relativt ringa art brott. I själva verket är det högsta straffet för en klass C offense 30 dagars fängelse och böter på högst $ 500 US dollar (USD). där lagen avgör vilken typ av förseelse brott anses klass C brott, men några vanliga exempel på denna typ av brott omfattar trafiköverträdelserna, offentlig berusning, snatteri, och körning under påverkan av alkohol (DUI). I stater där misdemeanors kategoriseras i endast två klasser, en klass C avgift kan också känd som ringa brott eller överträdelse. Det är viktigt att notera dock att eftersom varje stat klassificerar dessa brott på olika sätt, kan en klass C brott anses allvarligare i en stat än i en annan.

Som med de flesta brott, personer som dömts för ett klass C offense kommer att möta någon försämring i samhället. Många arbetsgivare nu kräva framtida anställda att klarar ett kriminellt förflutet och kontroll-även om en klass C förseelse kvar på den dömda personens kriminalregister för en begränsad tid-förseelsen kommer att dyka upp om en säkerhetsprövning utförs under denna tidsram. Individer med jobb som kräver professionell licenser också kan påverkas av detta. Som ett resultat, medan den juridiska straffet för en klass C förseelse kan vara relativt små, kan skador på den dömda personens anställning vara allvarliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.