Vad är en frigjord Minor?

När ett barn fyller 18, även känd som ålder, han eller hon sägs vara helt befriat från föräldrakontroll. Detta betyder att han eller hon kan njuta av alla förmåner och skyldigheter som vuxna, såsom rösträtt, äktenskap och ekonomiskt oberoende. För en viss procent av barn i åldrarna 14 och 18, men dessa vuxna nivå ansvar är redan en realitet. Detta är en värld av en frigjord mindre.

En frigjord minor är ett barn som har beviljats status som vuxen genom ett domstolsbeslut eller andra formella arrangemang. Emanciperade mindre status inte automatiskt gett för dem som har helt enkelt flyttat från sina föräldrars hem, dock. Majoriteten av emanciperade ringa fall innebära arbete tonåringar som har visat en förmåga att försörja sig själva ekonomiskt. En professionell skådespelare eller musiker som är äldre än 14 är mer sannolikt att betraktas som en frigjord mindre än en förrymd arbetar för minimilön. I USA finns det tre sätt för en tonåring att tjäna mindre emanciperade status. Den första metoden är att bevisa för en domstol att han eller hon är ekonomiskt oberoende och föräldrar eller vårdnadshavare har inga invändningar mot hans eller hennes boende arrangemang. En framställning oftast in i en familj rättssalen och domaren kan antingen godkänna eller underkänna den emanciperade underåriges framställning. Detta för att förhindra missnöjda tonåringar från godtyckligt hemifrån och som förklarar sig vara frigjorda. Att bli en frigjord mindre genom finansiella oberoende anses inte skiljas från föräldrarna, utan snarare ett medel för framgångsrika tonåringar att skydda sina tillgångar.

Ett annat erkänt sätt att tjäna emanciperade mindre status är att bli gift. Det här alternativet inte supercede andra lagar om åldersgräns för samtycke, dock. En tolv år gammal flicka som söker emanciperade mindre status kan inte bli gift förrän hon har nått sin statens minimal äktenskapsålder.

Om staten tillåter 14-åringar att gifta sig med föräldrarnas medgivande, då en 14-årig brud skulle ju betraktas som en frigjord mindre. Hon kunde skriva för banklån, ingå avtal om fast egendom, eller ansöka om vuxna förmåner såsom mat frimärken. Det ironiska är att en frigjord minderårig fortfarande måste uppnå hans eller hennes tillstånd ålder av samtycke innan haft sexuellt umgänge med en vuxen make. Den tredje sätt att bli en frigjord mindre är att värva i någon av USA Försvarsmakten. Detta har blivit allt svårare under de senaste åren, på grund av militärens nya politiken för små utbildningsbehov. Om en potentiell enlistee kan uppvisa ett giltigt gymnasieexamen eller GED, chanserna att värva dig som minderårig är något bättre. Under tider av en civil utkast, en 16-årig mindre kanske kan göra framställningar till militären för en tidig värvning. När en underårig officiellt invald i militärtjänst, han eller hon automatiskt beviljas emanciperade mindre status.

En del kan ifrågasätta värdet av emanciperade mindre status för barn inblandade . Det finns alltid alternativ för ungdomar som kanske känner sig fångad i missbruk hem eller manipulerade ekonomiskt av giriga föräldrar. Familjerådgivning kan hjälpa ett mindre barn känner sig bekväm nog att vänta till myndig ålder innan de lämnar hemmet. En betrodd anhörig eller vän kan också ha möjlighet att ge tillfälligt husrum utan att emanciperade mindre förfarande. Ibland föräldrar och barn kan nå en informell överenskommelse, som skulle möjliggöra en ekonomiskt oberoende barn att bo utanför hemmet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.