Vad är en falsk flagga Operation?

En falsk flagg operation är ett förfarande som utförs av en organisation och falskeligen för att verka som om det har iscensatt av en annan enhet. Den falska flagg operation fått sitt namn från det militära bruket att flyga ett annat lands flagga i syfte att lura sina fiender. Falsk flagg operationer föregås ofta krig, och ibland utförs för det uttryckliga syftet att skapa en illusion av en yttre angrepp som motiverar vedergällning. Även om termen falsk flagg operationen används oftast i samband med krig och terrorism, falsk flagg operationer också ofta förekommer inom politiken, näringslivet och religiös ideologi.

1953, Storbritannien och USA påstått utnyttjad falsk flagg taktik och propaganda för att främja en statskupp av Irans dåvarande vald ledare, Mohammed Mosaddeq. Denna händelse, som kallas "Operation Ajax", resulterade i en västvänliga diktator tar Mosaddeq plats som premiärminister. Under åren efter statskuppen, Operation Ajax ansågs till stor del av USA som en triumf för aktiva åtgärder, men år 2000, då-US Secretary of State Madeleine Albright, fördömde falsk flagg operationen som ett "bakslag för [Iran] demokratisk regering. " En organisation känd som The 9 /11 Truth Movement (eller var" Truthers ") utger att September 11, 2001 mot World Trade Center och Pentagon, som är officiellt tillskrivs al-Qaidas terrorister som leds av Osama bin Laden, var faktiskt en del av en falsk flagg som genomförts av den amerikanska regeringen. En del av den bevisning som åberopats av Truthers till stöd för denna teori innehålla Bushadministrationen uppenbara ovilja att ordna en officiell undersökning att stål-framed skyskraporna aldrig helt har kollapsat under någon annan tidigare omständigheter utom kontrollerad rivning och NORAD underlåtenhet att skydda Pentagon och World Trade Center, vilka båda är kända mål för terrorattacker. Vissa Truthers hävdar att regeringen kände till attackerna i förväg, men tillät dem att genomföras i syfte att motivera invadera delar av Mellanöstern. År 2004, författare, skrev David Ray Griffin boken, The New Pearl Harbor: Disturbing Questions About Bushadministrationen 9-11, där man jämför konspirationsteorier kring 9 /11 till en annan påstådd falsk flagg operation, Pearl Harbor.

har The Freedom of Information Act framkom också falsk flagg operationer som var planerade för att starta ett krig med Kuba under John F. Kennedys presidenttid, men i slutändan aldrig genomförts av den amerikanska Sådana planerade operationer ingår förlisning amerikanska fartyg, bränning av amerikanska grödor och kapning ett amerikanskt passagerarplan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.