Vad är Stargate-projektet?

"The Stargate Project" är en kod som namnet på en av flera studier som utförs av Förenta staternas federala regeringen för att utreda eventuell anställning av psykiska förmågor i militär taktik. Utföras under perioden 1972-1995, var den Stargate-projektet även känd under sådana kodnamn som: Gondola Wish, Scannate, Sun Streak, Grill Flame, och Center Lane. The Stargate-projektet utgick från tidigare forskning av psykiska fenomen som utförs vid American Society for Psychical Research och Stanford Research Institute, och föranleddes av liknande psykiska forskning som bedrivs av den ryska militären under kalla kriget. Projektet fokuserade särskilt på att undersöka möjligheterna av "avlägsna tittande," den påstådda förmågan att se fysiska bevis eller uppgifter på stora avstånd, liksom precognition, förmågan att se in i framtiden. Telekinesi, den påstådda förmågan att fysiskt manipulera objekt med sinne, studerades också i Stargate-projektet.

A rapporterade 22 fjärr-tittare och cirka 14 forskningslaboratorier arbetat på $ 20 miljoner US dollar (USD) Stargate Project sin höjdpunkt. FBI, CIA, och olika statliga, militära organ och avdelningar deltog också i projektet. År 1995, efter att Stargate-projektet hade lämnats ut till allmänheten, Time Magazine uppgav att tre synska fortfarande var anställda i projektet från Fort Meade, Maryland.

1979, en av de synska arbetar på Stargate-projektet rapporterade att de kunde berätta att en av de amerikanska medborgare som skulle hållas som gisslan i Iran av en grupp militanta islamister var "lider av illamående," med "ena sidan av hans kropp . . . skadade eller skada" och att " han kommer att vara på ett flygplan under de närmaste dagarna. "American gisslan, Richard Queen, släpptes tre veckor efter det att förutsäga och var som lider av multipel skleros, som hade påverkat nerver längs ena sidan av hans kropp. Annan psykisk med projektledaren, Paul H. Smith, hade en avlägsen tittar möte som enligt uppgift förutspådde vissa detaljer kring den 17 maj, 1987 attacken mot USS Stark fregatten tre dagar innan det hände.

University of California statistik professor, Jessica Utts, gjort en analys av Stargate-projektet när den har färdigställts, som visade att projektets begåvade psykiska försökspersoner gjorde 5% -15 % över chans, men att deras räkenskaper ingår en stor mängd irrelevanta och vaga uppgifter. Att det lämnas och senare uppsägning av Stargate-projektet år 1995 utfärdade regeringen ett uttalande om att projektet "har inte visat sig ha värde i underrättelseverksamhet. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.