Vad är Spectral bevis?

Spectral bevis var en form av bevis godtas i domstolarna under Häxprocesserna i Salem, en av de mörkaste, mest kvinnofientliga perioder av amerikansk historia. Detta "bevis" ansåg att djävulen och hans anhang var starka nog att skicka sina andar eller spöken, för att rena, religiösa människor i syfte att leda dem vilse. Satans hantlangare ingår många "häxor" som bodde i Salem, Massachusetts område.

Begreppet "spectral bevis" uppstod ursprungligen under häxprocesserna i Europa. Medan de engelska domstolarna erkände trovärdigheten av sådana bevis, vägrade de att åtala den tilltalade som endast bygger på spektral bevis. Tyvärr var detta inte fallet i New England. Den amerikanska häxjakt inleddes i Salem Village, en europeisk stad fast jordbrukarna i vad som nu Danvers, Massachusetts. 1689 var pastor Samuel Parris minister i den lokala församlingen. Hans nio-åriga dotter, tolv-åriga systerdotter, och vissa av deras kvarter vänner började plötsligt har horrible passar. Byn läkare förklarade dessa stackars flickor var offer för häxeri.

Flickorna förklarade att olika människor i Salem Village området försökte lura dem till trolldom. Häxorna kunde göra sin sprit förefaller dem och även kunna använda trollformler över dem. Pressade av prästen, den "drabbade" flickor så småningom pekade med sina fingrar mot Sarah Good, Sarah Osburn och Tituba, som var pastor Parris slav. som lokal domare ifrågasatte Sarah Osburn och Sarah Good, the girls gång hade fruktansvärda krampanfall och till och hävdade att se "spöken" rätt där i rättssalen. Det var uppenbart för alla närvarande att de två anklagade kvinnorna använde trolldom på flickorna, och de två honorna kastades i fängelse trots deras protester. Slaven Tituba dock erkände under tvång att umgås med Satan och ansåg att det fanns andra häxor i området. Flickorna var drabbade började passar sprider sig till andra i byn, och en väldig häxjakt påbörjats.

Spectral bevisning ansågs det primära ledande "bevis" för en kvinnas Witchy status och det blev allt mer populärt för "offer" för att se en spektral form i en dröm eller en vision. Vittnen skulle vittna i domstol om att någon ande angrep dem, och detta spektrala bevis skulle tas som bevis på att den åtalade var ansvarig för attacken trots att den tilltalade personens fysiska kropp på en annan plats vid tidpunkten. Fler och fler anklagelser gjordes, och fängelser fyllda med människor från flera New England städer, inklusive Salem, Salem Village, Andover, och Topsfield. Dussintals människor bekände att vara häxor under olidlig tortyr.

Governor William phips kallas en särskild domstol för att pröva de fall de anklagade häxorna som man inte vill erkänna. Denna dömde snabbt många människor till döden, oftast genom hängning och trycka på. Ett stort antal av de åtalade dog i fängelse innan de kunde ställas inför rätta.

I början av nästa år, talade utbildade människor ut mot att använda spektral bevis i domstol. Kanske utmattad av trolldom raseri, underkändes domare spektrala bevis i rättssalen och förklarade att det var tillräckliga bevis för att döma någon ny anklagad, få slut på häxjakten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.