Vad är Public Health Act?

Ett antal lagar runt om i världen går under namnet "Public Health Act", vilket återspeglar en internationellt intresse för upprätthållande av allmän hälsa och i fråga om lagstiftning som finansierar folkhälsoinsatser, kodifierar allvarliga folkhälsoproblem, och fastställer myndigheter övervaka folkhälsofrågor. Flera nationer har flera folkhälsan handlingar, vilket avspeglar förändrade intressen och attityder om hälsa och sjukdom, tillsammans med behovet av ny lagstiftning för att klara framväxten av nya hot mot folkhälsan. Den mest kända folkhälsan handling är förmodligen Public Health Act av 1848, gick i Storbritannien. Denna banbrytande lagstiftning uppstod till följd av Edwin Chadwick berömda sanitära rapport . Chadwick gjorde en uttömmande undersökning av Storbritannien, identifiera ett antal sanitära frågor, särskilt i stadsområden, och föreslår att regeringen krävs för att vidta åtgärder för att skydda människors hälsa för att undvika framtida epidemier av sjukdomar och allmänt ohygieniska förhållanden.

Enligt Public Health Act av 1848, formellt styrelserna för folkhälsan skapades, och ansvaret för samhällen klargjordes. Hellre än att låta sanitet upp till slumpen lät folkhälsolagen den formella organisationen för vattenförsörjning, avlopp och sophämtning, med målet att hålla brittiska samhällen renare, säkrare och trevligare att leva i. Detta Public Health Act hade en antal svaga punkter, men det var början på en förändring i attityder om sanitet med nationer börjar inse att folkhälsan inte kunde lämnas till slumpen.

Another Public Health Act antogs i Storbritannien under 1875, särskilt i städerna sanitära frågor, särskilt undermåliga levnadsförhållanden. Det skapade en mer rigorös byggnad kod för att hantera oerhörda brott, vilket gör brittiska städerna säkrare och mer hälsosamma för sina invånare. Liksom många samtida skrifter visar var detta Public Health Act behövs verkligen och förmodligen kunde ha varit mer kraftfullt formulerad.

Förenta staterna också genomgått en anmärkningsvärd folkhälsan agera form av Public Health Service Act 1946, när det organiserade offentliga sjukvården i USA och skapat bättre finansiering för folkhälsan. Public Health Service Act har ändrats ett antal gånger för att lägga till finansiering för ytterligare orsaker och för att bättre definiera hot mot folkhälsan och folkhälsopolitik. De som är intresserade av att läsa det för sig själva kan rådgöra avdelning 42 i United States Code, och förbereda för en lång läsa. Avdelning 42 tar också upp medborgarnas välfärd och en del civila rättigheter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.