Vad är Mary King’s Close?

Mary King's Close sägs vara en av Skottlands mest hemsökta områden. Ligger strax utanför Edinburghs Royal Mile, Mary King's Close är ett steg tillbaka i tiden. Den nära, eller gatan, har en mörk historia, och eftersom den öppnas igen, har det blivit en stor turistattraktion. Det är oavgjort inte bara för Ghost Hunters, men även för alla som vill se en verklig 17th century gatan.

Edinburgh sig är en stad full av små vindlande gator och mörka gränder. Det är en historisk stad, och många av de ursprungliga byggnaderna uppfördes århundraden tillbaka. Mary King's Close är ett av de äldsta gatorna nu tillgänglig för allmänheten att se. Det är en mörk, slingrande gata full av annorlunda affärer och hus från det 17th century. Som många Edinburghs gator i the 17th century, var i mindre utsträckning än sanitära i Mary King's Close. Mänskligt avfall kastades helt enkelt ut ur fönstren på gatan. Invånarna i husen var fattiga, och sjukdom var utbredd.

Under den tid då pesten härjade i England, Skottland förlorade över en fjärdedel av sin befolkning till sjukdomen. Mary King's Close var fulla av pesten. Stadens ledning beslutat att den inhumana åtgärder varit att stänga Mary King's Close för att innehålla pesten som härjade invånarna. Många experter hävdar att religionen också spelat en roll i detta beslut, eftersom gatan beboddes huvudsakligen av katoliker.

Mary King's Close huvudsakligen belägen under jord, och båda ändarna var förseglade med tegel från 1644, vilket innebär att invånarna att dö inuti. Det beräknas att nästan 600 människor hittades döda när gatan var nytt inom ett år. Butchers skivade upp de organ, och de togs på gatorna i Edinburgh och begravdes i väldiga, massgravar.

Livet åter återupptogs i Mary King's Close, främst på grund av billiga hyror erbjuds nya hyresgäster. I den 19: e århundradet, tömdes de nära och åter permanent förseglad. Det har rapporterats att den nära återupptäcktes av arbetare gräva ovanför gatan. Eftersom Mary King's Close har återupptagits, har tusentals besökare strömmade till gatan. Många har lockats av historier om spöken, och det har blivit en vanlig webbplats för paranormala utredare. De mörka, klaustrofobiska atmosfären i gator, hus och affärer har också lett många besökare att lämna stänga minuter efter inresan.

Den mest kända spektrala invånare är sagt att vara spöke av 10-åriga Annie, som dog av pesten. Många har rapporterat känna hennes närvaro, inklusive synska som har konstaterat temperaturförändringar då in i hennes rum. Besökare till nära nu lämna dockor och godis i rummet Annie är tänkt att spöka. Spöken undan, Mary King's Close är en utmärkt historisk rundtur i en bortglömd ålder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.