Vad är Kolossen på Rhodos?

Kolossen på Rhodos var en enorm staty av solguden Helios tidigare placerad vid ingången till en hamn på ön Rhodos i Grekland. Statyn, som var över 107 fot (30 m) högt, restes av Chares, en grekisk skulptör. Tillverkade någon gång mellan 292 och 280 f. Kr. , Kolossen på Rhodos byggdes för att fira segern i Rhodos under de invaderande makedonierna i 305 f. Kr. . Vid den tiden var Rhodos en framgångsrik Mercantile republik, kontrollera inresa i Egeiska havet med sin stora flotta.

belägring som ledde till byggandet av den väldiga statyn är en av de mest kända i antiken. Alexander den store av det grekiska riket Makedonien, en av de största militära ledarna genom tiderna, som aldrig förlorat ett slag, tillbringade 13 år mellan 336 och 323 f. Kr. erövra Grekland, Egypten, Främre Orienten det, och Mellanöstern, hela vägen till Punjab, Indien. Han dog tidigt efter 13 års oavbrutet militära kampanjer, lämnar sitt imperium i kaos. Utbröt strider mellan hans generaler, och Konungariket Rhodos allierade med den allmänna Ptolemaios. En viktig figur vid den tidpunkten, Antigonos, sände sin son med 40. 000 soldater för att plundra Rhodos.

Efter en årslång belägring, under vilken armé Antigonos inte kunde tränga in i hamnen eller stadsmurarna Rhodos Naval förstärkningar skickas med Ptolemaios anlände på Rhodos, orsakar armén att fly och lämna efter belägringen utrustning värd 300 talenter (omkring $ 360 miljoner dollar i dagens penningvärde). Rike Rhodos sålde belägringen utrustning och beslutade att bygga en stor staty av deras beskyddare guden Helios, som kom att kallas Kolossen på Rhodos.

smältning många av järn och vapen brons akterseglade av angriparna, statyn är byggd på ett järn ram med brons plattor som hud. Detta skulle ha gjort statyn en vacker brons, krönt av en krona med strålar. Eftersom delar av statyn slutfördes fylldes interiör med stora stenblock. Hela statyn satt på en 50 fot (15 m) marmor piedestal. Efter avslutad, skulle Kolossen på Rhodos inte har tittat radikalt skillnad från Statue of Liberty, som byggdes bygger på beskrivningar av Colossus.

Statyn var så imponerande att det utsågs en av de sju underverken i den antika världen. Tyvärr, det bara stod för 56 år, tills en jordbävning i 226 f. Kr. störtade statyn, snappa det på benen. Den låg kvar på marken i 800 år, som besöks av många tusentals människor i århundraden, som ansåg att det awesome trots att det är i ett trasigt skick. Vid någon punkt omkring år 650 CE, smälte Kolossen på Rhodos ner till skrot.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.