Vad är Kennedys förbannelse?

Kennedy Curse hänvisar till flera olyckor som drabbar en av Amerikas mest framstående politiska familjer, Kennedys. Onaturliga dödsfall och olyckliga händelser har också utvidgats till att de som rör Kennedys genom äktenskap, såsom Jacqueline Kennedy Onassis och hennes två steg för barn från hennes äktenskap med Aristoteles Onassis. I samband med konspirationsteorier är Kennedy Curse tros vara resultatet av en faktisk Hex rösterna mot familjen som något slags vendetta. De flesta använder termen "Kennedy Curse" som en metafor för den serie tragedier som drabbat familjen, som tros vara främst på grund av deras tillgång till överskott som en av de mest ansedda familjerna i världen.

En äventyrlig och konkurrenskraftig familj, många av Kennedys var entusiastisk flygare, och som sådan har infört många av dödsfallen och farliga händelser i Kennedy Curse involvera flygplan. Så tidigt som 1944 dödades Joseph P. Kennedy Jr, äldre bror till John F. Kennedy och Robert F. Kennedy, när planet han flög på en världskriget uppdrag exploderade över Engelska kanalen. Hans syster, Kathleen Kennedy Cavendish, dog i en flygolycka i Frankrike fyra år senare. År 1964 blev Massachusetts senator Ted Kennedy de första Kennedy att överleva en flygkrasch, medan hans brorson, Robert F. Kennedys son, Joseph P. Kennedy II, befann sig gisslan på ett plan kapades av palestinier 1972. Slutligen, 1999, John F. Kennedy Jr, hans fru, Carolyn Bessette-Kennedy, och hans syster-in-law, Lauren Bessette, dog tragiskt när deras privata planet störtade i Atlanten på väg till Martha's Vineyard. En av de mest kända och älskade Kennedys genom äktenskap, Jacqueline Kennedy Onassis, också drabbades av en rad motgångar efter henne induktion i familjen. År 1954 drabbades Kennedy Onassis ett missfall, och två år senare födde hon en dödfödd dotter, som är begravd bredvid henne på Arlington National Cemetery och var enligt uppgift vara namnet Arabella. År 1963 var Kennedy Onassis övervinna igen förlorad när hennes son, Patrick Bouvier Kennedy, dog två dagar efter födseln. Ett decennium senare, efter att hon åter gift med en grekisk sjöfart magnat, Aristoteles Onassis, Kennedy Onassis "nya styvson, Alexander Onassis, dog i en flygolycka. År 1988 förlorade Kennedy Onassis annan styvbarn, Christina Onassis, till hjärtsvikt i samband med missbruk.

Kanske det mest förödande och minnesvärda exempel på Kennedy Curse är offentliga mord på USA: s president John F. Kennedy 1963, och hans bror, Robert F. Kennedy, 1968. Båda dog av skottskador och deras död sades att markera slutet på en epok som kallas "Camelot", ett begrepp myntat av Jacqueline Kennedy Onassis att beskriva en tid av lycka.

>

Flera syskonbarn till den avlidne John F. Kennedy har också dött eller skadats under ovanligt tragiska omständigheter, att ge efter för den så kallade Kennedy Curse. 1973, 12-årige Edward Kennedy Jr, son till Ted Kennedy, förlorade sitt högra ben till ben cancer. Två av Robert och Ethel Kennedy söner har drabbats av tidig död, däribland David Kennedy, som dog av en kokain och Demerol överdos 1984 och Michael Kennedy, som dog i en olycka skidåkning under 1997 efter att ha kolliderat med ett träd under en omgång ski fotboll.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.