Vad är Grassroots aktivism?

Gräsrötter aktivism består av en grupp av likasinnade människor kommer samman för en sak de tror på gräsrotsaktivister vanligtvis inte kontrolleras av något politiskt parti. Deras frågor är ofta direkt motsats till den politik de stora politiska makten.

Gräsrötter aktivism definieras ofta som är längst ner på den politiska pyramiden. Gräsrötter orsaker och är ofta motsatsen till de politiska krafter i toppen av pyramiden. Däremot blir många stora politiker deltar i gräsrotsnivå frågor om de är tillräckligt upprörd över frågan. Vissa cyniker kanske säger detta bara ytterligare ett sätt för politiker att samla röster. Den politiska friheten är en viktig fråga för gräsrötterna aktivist. Yttrandefrihet och rätten att protestera är avgörande för gräsrotsnivå aktivism. Människor i väst kan ta dessa rätt för givet, men det finns fortfarande många länder där man kan sättas i fängelse för att ha protesterat.

gräsrotsaktivister tillbringar mycket tid främja deras sak. De håller möten, ordna fond Raisers, och donera tid och pengar för sådant som de tror påGräsrotsaktivister är häftig i sin övertygelse. Många demonstranter har uthärdat tid i fängelse. Djurrätt demonstranter ha gått till extrema metoder för att främja sina åsikter, men på gräsrotsnivå är oftast en fredlig metod för att ändra politiken, bygger på ren kraft av siffror och den allmänna opinionen som är inblandad. De frågor som är viktiga för aktivisten kan vara små, såsom gemenskapsfinansiering, eller så kan de få större nå förgreningar. Hur kan börja som en liten protest kan plockas upp av media och kan slutligen ändra lagar. Gräsrötter aktivism kan vara så liten som står upp på en gemensam mötesplats och uttrycka en åsikt. Det kan också vara en väl organiserad politisk marsch mot en viktig politisk fråga.

är gräsrotsaktivister inte lätt styras från deras synvinkel. Aktivister i många städer runtom i USA ha förhindrat stora företag som Wal-Mart glider in i deras städer. Gräsrotsaktivister är det lilla som stod upp för sina rättigheter mot den starkare makthavarna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.