Vad är Fingerprint Powder?

Fingerprint pulver är ett mycket fint pulver som är utformad för att följa spår av olja, svett och annat material har lämnats kvar av friktion hud på fingrar, handflator, och fötter. När fingeravtryck pulver appliceras med försiktighet, kan det användas för att utveckla latent utskrifter, med andra ord, gör avtryck synligt så att kriminaltekniska tekniker kan spela in dem och använda dem i en brottsutredning. Flera företag tillverkar fingeravtryck pulver, med en rad olika typer av pulver att ställa sig till utredarna. Som en blick på handflatorna kommer att avslöja, huden på händerna är väldigt annorlunda från huden på andra delar av kroppen, och samma sak gäller för dina fötter. Detta fint räfflade huden kallas friktion hud eftersom det ökar friktionen, gör att människor kan manipulera objekt och deras omgivning lättare. Den tydliga åsar och virvlarna på händer och fötter form i livmodern, och de förblir konstant genom någons livstid, såvida han eller hon är illa skadad, i vilket fall ärrbildning kommer att fördärva utskrifter. När människor touch saker, lämnar de efter en rest av material. Genom att använda ett pulver som ansluter sig till detta material, är det möjligt att se en utskrift av personens hand, palm, eller fot. Denna utskrift kan användas för att identifiera personen, som förbinder honom eller henne till en brottsplats. Fingeravtryck har använts i kriminaltekniska undersökningar sedan slutet av 1800-talet och de är förmodligen en av de mest kända aspekterna av kriminalteknik att många civila i dag.

Formuleringen av fingeravtryck pulver är viktigt. Light pulver används för att utveckla utskrifter på mörka ytor, medan mörka pulver avteckna sig mot ljusa ytor. Vissa utredare använder lysrör eller färgglada pulver för att få mer detaljerad information. I samtliga fall måste fingeravtryck pulver som mycket bra, och den måste motstå klumpförebyggande. Den kan användas med en delikat pensel eller genom att blåsa pulvret över ytan skall lämna fingeravtryck. Vissa rättsmedicinska teknikerna använder magnetiska pulver, som använder en applikator som inte direkt berör fingeravtrycket.

Fingeravtryck inte kommer att visas på alla ytor med fingeravtryck pulver. Släta ytor tenderar att vara det bästa för fingeravtryck. Mer ojämna ytor kan fortfarande ibland fingeravtryck av rykande, vilket innebär vaporizing ämnen såsom lim och fläktade dem över ytan, vilket gör ämnet att ansluta sig och få fram fingeravtryck.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.