Vad är Driving While Black?

Driving While Black (DWB) är en amerikansk slang term som referenser anklagelser om rasism i amerikansk polisarbete. Enligt folk som tror att rasism och rasistiska fördomar är vanliga problem i den amerikanska polisen, svart förare löper mycket större risk att dras över än vita förare, och de kan bli föremål för polisiära metoder för marginella laglighet såsom fordon sökningar utan orsak . En del människor föredrar den mer expansiva "körning medan brunt" som omfattar samtliga förare av färg, snarare än bara svart förare.

Denna slang term är en ordlek som refererar till en faktisk brott, körning medan berusad (DWI). Människor som tyder på att svarta förare är profilerade poliser att påpeka att mycket som förare som väver eller fungera oförutsägbart dras över misstänkt för berusning, är förare med mörk hud dras över av personal inom brottsbekämpande myndigheter som misstänker att de har gjort något olagligt.

profilering av amerikaner med mörkare hud av rättsvårdande myndigheter och den allmänna samhället har varit ett problem i USA under århundraden. Nationens historia av slaveri, segregation och rasism har lämnat ett komplicerat arv. Svarta amerikaner har historiskt betraktats som kriminella element, och svarta i alla samhällsklasser har rapporterat incidenter där de har blivit åtalade eller misstänkta för brottslig verksamhet på grund av deras hudfärg. inom brottsbekämpande myndigheter kan dra folk över till någon av flera skäl, allt från varna föraren för en trasig indikatorlampa att gripa någon på en kriminell teckningsoption. Människor som klagar över att dras över för Driving While Black har hävdat att de inte beter sig misstänksamt eller bryta mot lagar, och att de dras över enbart för att de var svarta, snarare än tack polistjänstemannen hade en allmän säkerhetsrisk. Driving While Black kan vara farlig för människor i främst vitt och mycket rasistiska samhällen, särskilt i forna så kallade solnedgången städer ", och det fortsätter att vara ett problem. År 2008 till exempel medfört en stor skandal i Texas profilering av svarta förare av vita poliser.

Noterad svarta personer i USA har rapporterat att dras över för Driving While Black, inklusive celebriteter som rapporterar sådana händelser som inträffade både före och efter de blev kända. De brottsbekämpande myndigheterna vederlägger vanligtvis hävdar att de profilen svart förare eller förare av färg, med argumentet att deras främsta intresse är den allmänna säkerheten och att de drar över förare av alla raser för att ta upp säkerhetsfrågor. Statistik om ras profilering och Driving While Black är något utmanande att samla och analysera, vilket gör det svårt att avgöra hur mycket av ett problem rasprofilering är i USA.

Ett närliggande begrepp är "flygande medan muslimer," en slang term som referenser fördomar som vissa muslimska och Mellanöstern flygpassagerarna i USA i kölvattnet av 2001 års terroristattackerna av radikala muslimer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.