Vad är Contempt av kongressen?

Den amerikanska kongressen genom att högerklicka på en 1938 lag har rätt att kräva att folk ska visas innan antingen kropp (House eller senaten). Detta utfärdas i form av en stämning i de flesta fall. När en person underlåter att inställa sig eller underlåter att vittna, är kongressen bemyndigat av samma lag för att hitta den person som föraktar kongress. Lösare, varje person som hindrar en kongressens undersökning kan nämnas som i förakt för kongressen. Akter hindrar en undersökning omfattar inte visas då kallades, att inte producera begärda handlingar, eller ligger till kongressen i ett försök att hindra en utredning.

Contempt av kongressen är mycket som pågår i förakt av en domare eller en federal eller statlig domstol. Om du misslyckas med en stämning i en vanlig domstol kan ge dig ett förakt citat. Likaså vägrade besvara frågor om du verkar och gör saker som att gömma bevis som hänför sig till en utredning, kan du bli debiterad med förakt. En annan likhet med förakt för kongressen är dina rättigheter om du får en stämning. Under de flesta fall kan man hävda 5. Ändring rättigheter om vittnesbörd du ger skulle vara självfinansierande graverande. Om kammaren eller senaten utreder några skandal som direkt berör den person instämda, personen behöver inte anklaga sig själv genom att ge vittnesmål. Still, underlåtenhet att besvara den stämning och uppträda som utses kan få konsekvenser. Det är i själva verket bryter mot en lag.

Enligt gällande amerikansk lag, hittade en person som föraktar kongress har begått en förseelse, kan tjäna upp till 12 månaders fängelse och kan dömas till böter. Det är upp till huset genomföra en undersökning för att avgöra om sådana böter eller fängelse är lämpliga. Ibland kongressen inte agerar även i fall där en person befinner sig sedan länge förakt. Förhoppningen kan vara att helt enkelt förklara någon i förakt för kongressen kan resultera i hans eller hennes utseende, men detta är inte alltid fallet. När termen först utvecklades, förakt för kongressen var definieras ofta som en muta congressperson att agera på ett visst sätt, som utan tvekan var föraktfull, men detta är inte längre fallet. Nu är det oftast handlar om en anklagelse någon av de hus som en person har följt en kallelse att inställa eller en kallelse för dokumentation. Det finns vissa tester för att förelägganden som kan göras. Till exempel kan en person hävdar att kongressen har tillräckliga bevis för att motivera en stämning.

Det har varit ett antal personer som citerades på förakt avgifter. Under de senaste decennierna har Janet Reno och Karl Rove som båda hölls i förakt. En av de mest kända fallen i relativt senare tid, gjorde att resultera i en verklig fängelse var när representanthuset höll Environmental Protection Agency's (EPA) Rita Lavelle i förakt för hennes vittnesmål. Hon fick sex månaders fängelse och fick böta $ 10,000 US dollar (USD) för att ljuga under parlamentets utredning av missbruk av EPA-medel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.