Vad är Black History Month?

Black History Month är en månad långa firandet av bidrag och resultaten av afro-amerikaner. Den äger rum under februari månad och lyfter bidrag av afro-amerikaner inom områdena vetenskap, konst, litteratur, underhållning, politik och sport. Om undervisningen om den första afroamerikanska borgmästare i en storstad eller den första afro-amerikansk astronaut, platser Black History Month uppmärksamheten på framstående afro-amerikaner som har bidragit till det amerikanska samhället. bildades The början Black History Month av en man vid namn Dr Carter G. Woodson 1926. Woodson, son till före detta slavar, fortsatte med att tjäna en doktorsexamen från Harvard. Han var upprörd över att historieböckerna nämns aldrig afro-amerikaner. I de sällsynta fall de förekom i amerikanska historieböcker talade böcker bara av sin tid som slavar. Som svar på denna försummelse, började Woodson Association för studiet av Negro liv och historia 1915. Av 1916 hade Woodson började tidning Negro History . 1926 föddes Negro History Week. Han startade veckolånga firandet i syfte att förmå USA att ta tid att erkänna bidrag afroamerikaner genom historien.

Woodson valde andra veckan i februari för Negro History vecka eftersom president Abraham Lincoln och Frederick Douglass föddes under den första veckan i februari. Dessa två män var båda hjälpte till att förbättra livet för afro-amerikaner. År 1976, utökades Negro History Week och namnet Black History Month. Under Black History Month, amerikanerna lära sig om afrikansk-amerikansk uppfinnare, forskare, medborgerliga rättigheter ledare, konstnärer, författare, idrottsmän, politiker, och historiska personligheter som har bidragit till det amerikanska samhället.

Barn i skolan läst böcker om kändisar afro-amerikaner, lära sig om mindre kända svarta fakta historia, och delta i aktiviteter som firar den afro-amerikansk kultur. TV-kanaler köra filmer som inslag liv afro-amerikaner som har historisk betydelse i U. S. Organisationer presentera en rad särskilda evenemang för att fira Black History Month, däribland poesi uppläsningar, filmfestivaler, dramatiska presentationer och musik.

Alla är inte nöjd med hur den amerikanska firar svarta historia. Faktum är att vissa kritiker menar att Black History Month bör firas året runt. De tycker att det är förolämpande att bara fira resultaten av afroamerikaner under en månad av året. Tills dessa kritiker har möjlighet att ändra firandet så att svart historia är smidigt i alla amerikanska historieböcker, den U. S. fortsätter att iaktta Black History Month under februari.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.