Vad är Anti-lagar om förbud?

mot uppvigling lagar är lagar som syftar till att motverka det potentiella hotet om uppvigling. Historiskt sett har många nationer haft drakoniska lagar mot uppvigling, vilket väcker frågor kring yttrandefrihet och rätt till politiska kommentarer och uttryck. Det kan vara mycket svårt för en regering att göra en avvägning eftersom ett förbud mot uppvigling rätt mellan begränsa potentiella hot mot statens säkerhet, och abridging frihet för medborgarna. Med jämna mellanrum kommer en förändring i anti-lagar om förbud för en nation tända en ny Firestorm kontroverser i frågan.

För att bli dömd för uppvigling, måste någon agitera för störtandet av en regering, men inte direkt deltar. Den agitation skulle kunna åstadkommas genom det skrivna ordet, grafisk media, eller möten, bland annat vägar. Termen används också i vissa nationer för att beskriva ett uppror. Uppvigling skiljer sig från förräderi, vilket anses vara ett allvarligare brott. Förrädiskt beteende inkluderar handlingar som direkt undergräva regeringen eller lämna värdefull information till fienden. är konstnärer och författare både hotas av förbud mot uppvigling lagar, på grund av arten av deras arbete. Många vill ha möjlighet att kritisera åtgärder som deras regering, eller folk i regeringen. I en regering som inte innebär ett högt värde på det fria ordet, kan en författare fängelse för att skriva en bok som Lampoons presidenten, eller en konstnär kan få konsekvenser för produktion av ett stycke politisk konst. Detta har varit fallet tidigare i många nationer, däribland USA, som gick den ökända Alien och upproriska Act 1798. Det handlar med anti-lagar om förbud är behovet av att skilja mellan tal som verkligen hotar regeringen och politiska kommentarer. I många nationer, är förmågan att reformera regeringen genom val värdefulla för medborgare som vill kunna tala öppet om problem de ser med regeringen och sätt att åtgärda dem. I andra länder kan en regering som en diktatur begränsa medborgarnas möjligheter att åstadkomma en förändring, ofta med svåra lagar mot uppvigling. Å andra sidan, de åtgärder som en medborgare som uppmanar människor att mörda en framstående medlem av parlamentet måste åtgärdas.

En regering strävar efter att utrota subversiva och potentiellt skadlig beteende med lagar mot uppvigling. Ibland kan lagen bortsprungna för långt på sidan av försiktighet, begränsa medborgarnas rättigheter. Medborgare som känner att de anti-lagar om förbud i deras land är olämpligt brukar ta till rättsliga medel för att bekämpa dem. Utmanande sådana lagar i domstol kommer att leda till en diskussion om frågan, och det kan resultera i en ändring av lag eller hur den tillämpas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.