Då var den franska revolutionen?

franska revolutionen brukar den i tre faser eller delar. Ofta människor anser att starten av den franska revolutionen som den 14 juli 1789, eftersom det är den dagen arga medborgare stormade Bastiljen. Nationaldagen är fortfarande en nationell helgdag i Frankrike. Var dock omständigheter före denna dag också en del av den pågående uppror folket gentemot den franska adeln.

Några datum den franska revolutionen som börjar 1788. I juni och juli samma år en viktig uppror i Grenoble ägde rum. Detta var en massa vägran att betala skatt, vilket resulterade i våld. Vissa historiker datum detta uppror som den verkliga starten av den franska revolutionen eftersom det var den första organiserade försök att avvärja de insatser som kommer av kungen. Den franska revolutionen är ofta den i tre faser. Den första fasen av den franska revolutionen innebar även att folkets nej till monarkin, frigörelse alla svarta medborgare, och hissen om inskränkningar när det gäller människor som troende jude.

Fas två av den franska revolutionen anses vara mellan 1792-1794. Både kungen och drottningen av Frankrike avrättades under denna period. Samt utgör denna gång vad många kallar "The Reign of Terror. " Många andra adelsmän och alla som motsatte sig det nya systemet gjordes vid denna tid. "är The Reign of Terror" anses ha upphört med genomförandet av den revolutionära ledare Robespierre och cirka 150 av hans anhängare i juli 1794. En lugnare period följde där kyrkorna på nytt. Men det franska folket fortfarande behövs ledarskap, och liksom många med destabiliserats regeringarna efter en revolution, blev valet av ledare diktatorn Napoleon Bonaparte 1799.

De flesta anser att utgången av den franska revolutionen som 1799 när Bonaparte hette "förste konsuln. " Men andra dagen i slutet av den franska revolutionen och den tredje fasen som 1804 då Napoleon blev kejsare av Frankrike.

Även mer frihet gavs alltså nu till folket under Napoleon, verkligen ursprungliga målsättningar om frihet och demokrati inte uppfylldes förrän Napoleon fördrevs slutligen efter Waterloo. Några datum i början av demokrati som död Napoleon år 1821.

att göra det hela mer förvirrande, en första krafter revolutionen en ny kalender. 1792 sändes den gregorianska kalendern och den franska daterad nyår som börjar i september. Så tidpunkterna för händelser under de närmaste åren kan vara felaktiga, särskilt när det rör sig om små detaljer. Den franska återvände till den gregorianska kalendern 1806.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.