Vilken var den ryska revolutionen?

ryska revolutionen hänvisar till en rad politiska omvälvningar som ägde rum 1917 och ledde till upprättandet av Sovjetunionen, som skulle delta i regeringens officiella frågor fram till 1991. Den ryska revolutionen var ingen enkel process. I själva verket tog det bolsjevikpartiet flera försök innan de äntligen fick kontroll över regeringen. Det första steget i revolutionen var Störtandet tsar Nicholas II av Ryssland, exiling familjen till Sibirien, och så småningom dödar alla medlemmar av familjen Romanov. Den ryska revolutionen startade i februari 1917 och var en direkt följd av den katastrofala socio-ekonomiska förhållanden det ryska folket levde i. bedrövliga arbetsförhållanden och trångboddhet ledde till social oro, och stammen av första världskriget bara främjat turbulensen. I början av den ryska revolutionen inte hade något specifikt mål. Den 23 februari 1917, tog arbetstagarna helt enkelt ut på gatorna i Petrograd att klaga på brist på mat. På några dagar, de flesta lokala affärer och fabriker har stängts för att ansluta sig till protesten. Soldater och poliser gick slutligen protest, och alla försök att återupprätta lag och ordning krossades. På de första dagarna i mars 1917, abdikerade Nicholas II och ersattes snabbt av en provisorisk regering som satts samman av duman socialistpartiet.

I oktober 1917, höja oro över landets framtid resulterade i en andra ryska revolutionen. Ledda av Vladimir Lenin och bolsjevikpartiet, resulterade detta i att störta den ryska provisoriska regeringen. Inbördeskrig följde, men det var uppenbart att bolsjevikerna var där för att stanna. Ändå försökte miljontals människor att bevara den ryska revolutionen liv genom att kämpa ivrigt att störta den kommunistiska regeringen.

Den vita armén, en blandning av måttlig socialister och liberaler som motsatte sig strikt system av bolsjevikerna förlorade småningom inbördeskriget, och många emigrerade till Berlin och Paris . Sovjetunionens socialistiska republiker, eller Sovjetunionen, bildades tidigare i 1922 och är känt som det officiella statliga som de flesta länder utom USA, som inte godtog den regim som officiell förrän 1933.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.