Vilken var Tokyo Gas Attack?

Tokyo gas attack av 1995 var en av de mest allvarliga terroristangrepp i japansk historia. I en nation som är relativt fritt från brott, medlemmar av Aum Shinrikyo-sekten ut sarin, en nervgas, i trånga gångtunnlar under rusningstid och dödade 12 människor och skadade hundratals. Tokyo gas attack haft stor inverkan på det japanska samhället, och det gjorde internationell uppmärksamhet till Japan och dess kultur. Den 20 mars 1995, fem medlemmar av Aum Shinrikyo-sekten in i Chiyoda, Marunouchi och Hibiya tunnelbanelinjer i Tokyo. Drivrutiner väntade utanför på förhand ordna stationer att plocka männen upp. Männen som säckar med sarin insvept i tidningen, tillsammans med paraplyer bryta upp påsar med. De bordade tåg som trängdes mycket under toppen på måndag morgonrusningen, och genomborrade påsar upprepade gånger för att exponera vätska sarin i luften. Den snabbt förgasas till gas format, förgiftning passagerarna på tåget.

Tunnelbanan myndigheten inte ta tåg omedelbart ur tjänst, men många passagerare började må dåligt. Vittnen i Tokyo gas attack sade att flera tunnelbanestationer liknade slagfält, med gas offer på gatorna och på trottoarerna. Flera tunnelbana anställda utsatte sig gasen när de kom in i bilarna för att rensa upp de våta tidningar kvar. När tunnelbanan myndigheten insåg vad som hände, de drabbade tågen som tagits ur drift. P

Räddningstjänsten övermannades snabbt av offren i Tokyo gas attack, av vilka många var transporteras med bil när ambulanserna blev tillgänglig. Många sjukhus insåg inte att de hade rätt till offer för sarin förgiftning, och även efter vetskapen om att den skyldige var gasen blev allmän, sjukhus var osäker på hur man behandlar den. De flesta offren erfaren synproblem och huvudvärk, med andra lider mer omfattande nervsystemet skador. Hundratals människor drabbats av långvarig nervsystemet och psykiska problem.

Aum Shinrikyo hade samband med tidigare kemiska attacker, inklusive en tidigare Sarin attack. Flera medlemmar av kulten var arresteras, dömas och dömas till döden eller livstids fängelse. Medan gruppen förbjöds inte i Japan, flyttades kult skyddade religiös ställning, och undersökningar visade att Aum hade varit inblandade i omfattande biologiska och kemiska vapen, forskning, vilket leder till oro över hela världen.

I det japanska samhället, var Tokyo gas attack en mycket allvarlig händelse. Mer än fem år efter att Tokyo gas attack, har många undersökta offer symtom på post traumatisk stress. Japanska samhället i allmänhet var ordentligt omskakade av Tokyo gas attack, som var ett brott utan motstycke i japansk historia. Rättsväsendet, polis och räddningstjänst var alla mycket kritik i kölvattnet av Tokyo gas attack, eftersom många japanska medborgare ansåg att de åtgärder som vidtagits under och efter attacken inte var tillräckliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.