Vilken Islands saknar inhemska befolkningen?

Många av världens öar har urbefolkningar som har sysselsatt dem för hundratals eller tusentals år före ankomsten av européerna och annan sjöfart kulturer, som spreds över världen under perioden i stort sett mellan 1400 och 1800, beroende på plats.

Öar med inhemska bestånd omfattar Madagaskar, som är utanför den sydvästra kusten i Afrika, Nya Zeeland, sydväst om Australien, Hawaii-öarna, som ligger i mitten av Stilla havet, och nästan tusen miles från andra ö system, Kanarieöarna, utanför östra Afrikas kust, Easter Island, en av de mest isolerade öarna i Stilla havet, och många andra. De flesta var koloniserade mellan 1500 f. Kr. och 500 e. Kr. , med några av de senaste (till exempel Nya Zeeland) som koloniserade omkring 800-1000 CE. Urfolk anlände med enkla kanoter och en mängd olika navigationshjälpmedel tricks, inklusive läsning stjärnorna och efter flygningen mönster av fåglar. Eftersom vissa öar är mycket isolerade från varandra, utvecklar de ofta skilda kulturer, språk och sedvänjor. Många av dessa har försvunnit på grund av utspädning med globala kulturer.

Men inte varje ö besitter en inhemsk befolkning. Vissa var missade av någon anledning, såsom att vara så långt borta, skrämma terräng, en brist på växter och djur, eller är för nära polerna. Vissa av dessa öar ligger så långt att innan konstgjord introduktion, saknade de däggdjur och /eller kräldjur, och bara ha växter, ryggradslösa djur som insekter och fåglar. Dessa öar kan inte ha varit bebodd av något djur större än en sjöfågel sedan de skapades för miljoner år sedan. Det finns många öar som saknar inhemska befolkningen, och deras historier är intressanta eftersom de i allmänhet fullständigt kända , som fungerar som mikrokosmos av mänskligt beteende i små områden med begränsade resurser. Exempel i Indiska oceanen omfattar Seychellerna, strax norr om Madagaskar, som siktades inte förrän 1502, flera öar i södra Indiska oceanen, som är en del av Franska Sydterritorierna, inklusive Crozetöarna, Kerguelen,? Le Amsterdam och? le Saint-Paul, och Kokosöarna, sydost om Indonesien, för närvarande ett territorium i Australien. Vissa av dessa öar, särskilt den sydligaste, träd saknas helt eller är ständigt kall och vindpinad grund Antarktis Circumpolar Current. Det finns en handfull öar i centrala Atlanten, som orsakas av kyld magma frigörs från havsbotten spridning på mitt i Atlanten Ridge, som var obebott fram till upptäckten av europeiska sjömän. Detta inkluderar Azorerna, omkring tusen miles väster om Portugal, som fanns med på kartor från 13-talet, men koloniserades inte förrän 1427, S: t Helena och Ascension, lika stort avstånd mellan Afrika och Sydamerika, som är bland de mest isolerade i världen , och användes som mellanstation områden för de allierade under andra världskriget, och de välkända Island och Grönland i norr, som fattades av skandinaviska sjömän någon gång runt år 1000.

Många av de andra öarna utan ursprungsbefolkningarna är nära dem som tidigare nämnts, eller längst i norr där det är för kallt för träd att växa. Naturligtvis är Antarktis en kontinent utan en inhemsk befolkning, är alldeles för kallt. De flesta av öarna i Stilla havet var koloniserade länge sedan, på grund av sitt överflöd och ett milt klimat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.