Vilka var Babylons hängande trädgårdar?

Babylons hängande trädgårdar räknas som en av de sju underverken i den antika världen, för enligt beskrivningar, de speglar en fantastisk bedrift av arkitektur och ingenjörskonst. Enligt skrivna litteraturen om Babylons hängande trädgårdar, framgår det att de byggdes i en serie terrasser vid stranden av floden Eufrat cirka 50 miles (80 kilometer) från moderna Bagdad, Irak. Överflödet av växter i trädgården skulle ha funnits med att hänga på diverse terrasser och balkonger, kanske skapar en illusion av att vara inne i en grönskande berg djungel.

Men arkeologer bestrider förekomsten av Babylons hängande trädgårdar. Mycket lite litteratur från babyloniska samhället register något liknande Babylons hängande trädgårdar som visas i skrivandet av historiker som Herodotos, som skrev om dem i 450 f. Kr. . Medan Prydnadsträdgårdar säkert fanns längs floden Eufrat och var bevattnade med sinnrik block system, är det osannolikt att Babylons hängande trädgårdar, åtminstone som de flesta människor föreställer sig dem, var det verkligen fanns. Arkeologiska fynd från området inte stödja förekomsten av stora trädgårdar konstruerades med stora, täta väggar och stenblock, och moderna tolkningar av Herodotos antyder att han beskrev staden som helhet, snarare än en rad av trädgårdar.

klassisk litteratur beskrevs de Babylons hängande trädgårdar som tornar byggnad av växter, terrasser, strukturer och pelare som hägrade över floden för miles. Enligt Herodotos hade trädgårdarna oerhört tjocka väggar, och var klädda med golv av sten som skulle tåla överbelastningen av bevattningssystem. Legenden berättar att den Babylons hängande trädgårdar byggdes av Nebukadnessar II för en hustru som kom från bergen, och missade varierad terräng-och växtlivet i hennes hem.

Huruvida Babylons hängande trädgårdar fanns på den skala som antika historiker beskrivits, Babylon var troligen en grön stad, fylld med en mängd olika trädgårdar som utan tvekan tagit olika nivåer i terräng. Dessutom hade de flesta babyloniska hem säkert på taket trädgårdar för dekoration, mat, och för att hjälpa till att kyla huset med hängande lummiga vinstockar. Beskrivningar av dessa mindre Prydnadsträdgårdar kan ha lett till ett tillstånd av förvirring. Bevattning ansträngning skulle också ha varit omfattande, eftersom det torra vädret i området inte genererar tillräckligt med regn för att upprätthålla utarbeta trädgårdar. Trädgårdsmästare hade varit tvungna att lyfta vatten från floden på något sätt, kanske lägga grunden för vattenledningar och andra mer komplicerade vatten rörliga system som utvecklats av kulturer som haft kontakt med Babylon.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.