Vilka kriterier som avgör om social trygghet Behörighet?

social trygghet är en välfärd och försäkring program som normalt fördelar handikappade, arbetslösa, eller äldre. Många länder har sin egen version av dessa program, var inriktad mot att säkerställa en sund förekomsten av dem som inte kan arbeta på grund av fysiska eller ekonomiska förhållanden. Kriterierna för social trygghet stödberättigande varierar avsevärt från land till land, men de flesta tar hänsyn till flera gemensamma faktorer. I de flesta länder kräver social trygghet berättigande några grundläggande normer. Alla sökande måste vara medborgare i det land som de ansöker om förmåner, till exempel. Flesta Social Security program betalas via skatter på inkomst och andra transaktioner. En medborgare i landet kommer troligen att ha betalat in i socialförsäkringssystemet genom skatter för hela sitt yrkesverksamma liv. De flesta länder anser att det är rimligt att de som har betalat in i systemet bör kunna ansöka om förmåner. En av de vanligaste Social Security kriterierna är ålder. De flesta länder med en social plan funktionen vissa tjänster för att hjälpa de äldre som inte längre kan utföra sitt arbete på ett säkert sätt eller på ett sätt som tillåter dem att förbli konkurrenskraftig med yngre arbetstagare. Vissa länder har ett antal år för att fastställa rätt till pension socialbidrag, medan andra program kan baseras på den bransch där den person som arbetat och hur gammal han eller hon var över pension. I USA till exempel, Railroad pensionsförmåner fungera som en social trygghet program för människor som arbetat för järnvägsbolag, men de vinster och inkomster kan förändras beroende på personens ålder vid pensioneringen. p

funktionshinder på grund av ålder, sjukdom eller tidigare villkor kan vara en annan viktig faktor för hur social trygghet berättigande. De flesta program innehålla någon form av sjukförsäkring, som kan erbjuda mer eller mindre förmåner till personer med funktionshinder. Vissa myndigheter kommer att kräva bevis på funktionshinder i form av journalanteckningar eller vittnesmål från läkare. Funktionshinder såsom psykiska problem kanske inte alltid sätta en person i extra förmåner, kolla noga med social trygghet programkontoret för mer information om vilka villkor eller inte får stöd.

När kommissionen begär socialbidrag, kan sökande ges flera formulär att fylla i att beskriva några av Social Security behörighetskrav. Typiska frågor är ålder, medborgarskap status, familjestorlek, civilstånd, arbetshistoria, och hälsostatus. Vissa program kan också utvidgas till militära eller personal regeringen, så se till att tala om civil eller militär tjänst om tillämpligt. Dessa former, som vanligtvis finns på nätet eller på social trygghet, kan bidra till att avgöra status och förklara vilka kvalifikationer som krävs för varje tillgängliga program.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.